Την πεποίθηση ότι ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών που αποφάσισαν 11 χώρες της Ε.Ε. θα καλύπτει μελλοντικά ολόκληρη την Ένωση, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά τις συνομιλίες που είχε στη Βιέννη με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Εμφανίστηκε, δε, βέβαιος ότι ακόμη και εκείνοι που κρατούν τώρα επιφυλακτική στάση δεν θα αργήσουν να προσχωρήσουν, χαιρετίζοντας την απόφαση και επαινώντας τον κ. Φάιμαν για τη σθεναρή υποστήριξή του στην επιβολή του φόρου.

«Υπήρξαν φάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κατά τις οποίες υπήρχε μόνον ένας που επέμενε για αυτόν τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Και αυτός ήταν ο Βέρνερ Φάιμαν», είπε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Σουλτς τόνισε πως δεν επιτρέπεται να απαλλάσσονται των ευθυνών εκείνοι οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση και υπενθύμισε ότι, παρόλο τον ενθουσιασμό για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, «η ΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση, η οποία θα ξεπεραστεί μόνον όταν οι εθνικοί εγωισμοί δεν θα υπερκαλύπτουν κοινά συμφέροντα».