Θέμα νέου διαγωνισμού για την ανάθεση της λοταρίας της Washingotn D.C. έθεσε ο γενικός επιθεωρητής, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του στην Επιτροπή Οικονομικών και Εσόδων του Συμβουλίου της Πολιτείας.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Washington Times, για τη συζήτηση στην επιτροπή γύρω από το αν το i-gaming θα λειτουργήσει ή όχι. Πρόκειται για συμβόλαιο, που υπογράφηκε με την Intralot το 2009.

Ο επιθεωρητής, Charles Willoughby, δήλωσε πως οι επικεφαλής του γραφείο του CFO της πόλης «μετέβαλαν ουσιαστικά» το συμβόλαιο μετά την έγκρισή του, ώστε να συμπεριλάβουν ένα online πρόγραμμα στοιχηματισμού. Υποστήριξε πως οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έπρεπε να διαγωνιστούν με σαφείς προτάσεις για το συγκεκριμένο προϊόν, ώστε η διαδικασία να είναι δίκαιη και το συμβούλιο να γνωρίζει για ποιο πράγμα ψήφισε.

Την ακρόαση ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Jack Evans, για να διερευνήσει τη νομιμότητα της διαδικασίας σύναψης του συμβολαίου, που επέτρεψε το i-gaming και τις τεχνικές προκλήσεις ανάπτυξης των στοιχηματικών παιχνιδιών στην Πολιτεία.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κύριος Willoughby υποστήριξε πως το Συμβούλιο ενέκρινε το συμβόλαιο με την Intralot το Δεκέμβριο του 2009, αλλά δεν το εκτέλεσε το Μάρτιο του 2010 «επειδή διαπραγματευόταν με την Intralot για την προσθήκη του συστήματος παιγνίων της Intralot».

Το Συμβούλιο «θα έπρεπε να δει το συνολικό συμβόλαιο, το ολοκληρωμένο έργο», τόνισε. «Δεν πρέπει να είναι μια αποσπασματική διαδικασία και στέκομαι σε αυτό».