Οι Bank of America Corp. Goldman Sachs Group Inc και Barclays Plc συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των οκτώ αμερικανικών και ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών που υποβαθμίστηκαν σήμερα από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, οι εν λόγω υποβαθμίσεις «αντανακλούν τις αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο τραπεζικός κλάδος παγκοσμίως».

Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε τη μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση των Bank of America Corp (σε Α, από Α+), Barclays (σε Α από ΑΑ-), BNP Paribas (σε Α από ΑΑ-), Credit Suisse (σε Α από ΑΑ-), Deutsche Bank (σε Α από ΑΑ-), Goldman Sachs (σε Α από Α+).

Επίσης, υποβάθμισε τη αξιολόγηση βιωσιμότητας δύο ακόμα τραπεζών, της Morgan Stanley (σε a- από a) και της Societe Generale (σε a- από a+). Τέλος, διατηρεί σταθερή την αξιολόγηση της UBS και επιβεβαιώνει τη διαβάθμιση Α. Παράλληλα, τονίζει πως τις αφαιρεί από την κατηγορία «αρνητικές προοπτικές», που τις είχε τοποθετήσει στις 3 Οκτωβρίου.