Ο εκπρόσωποι της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαϊγί και Αμαντέου Αλταφάζ επιβεβαίωσαν σήμερα κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι αναζητούνται τρόποι να ξεπεραστεί το ζήτημα των λεγόμενων ενυπόγραφων δεσμεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο Αμαντέου Αλταφάζ ανέφερε ότι περιμένουμε μια ξεκάθαρη, αμετάκλητη δέσμευση της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων για την τήρηση των ελληνικών υποχρεώσεων ακόμη και μετά το ενδεχόμενο εκλογών.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, «δεν είπαμε ούτε ποιοι πρέπει να υπογράψουν ούτε πόσες θα πρέπει να είναι οι επιστολές ούτε ποιο θα είναι το κείμενο. Το μόνο που ζητάμε είναι ξεκάθαρη δέσμευση». Και ο Αμαντέου θεωρεί πως το ζήτημα φέρνει προς επίλυση κατά τη συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ σημείωσε ότι η Ελλάδα εξαρτάται από τη διεθνή οικονομική βοήθεια που λαμβάνει και τόνισε ότι η χώρα μας χρειάζεται, εντός του Δεκεμβρίου, την καταβολή της 6ης δόσης, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον αντιπρόεδρο Ολι Ρεν, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί είπε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, η εκταμίευση της 6ης δόσης, το νέο πρόγραμμα ευρωπαϊκής αρωγής αλλά και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.