Την πεποίθησή του ότι καθήκον της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι να στηριχθεί η Ελλάδα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, ενώ παραδέχτηκε ότι η χώρα βρίσκεται “σε δύσκολη κατάσταση” και πρέπει “να εντείνει τις προσπάθειές της”. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, “σε μια οικογένεια, δεν αφήνουμε να πέσει αυτός που βαδίζει πιο αργά από τους άλλους γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, δεν υπάρχει πια οικογένεια”, τόνισε.

Παράλληλα, με αφορμή την συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, παρομοίωσε την Ευρώπη με ηφαίστειο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί “να δυναμιτίσει ανά πάσα στιγμή την ήπειρο”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μπορούσε “να θέσει σε κίνδυνο 60 χρόνια ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης”.

Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος, “Νέο Κέντρο” , που μαζί με το κυβερνητικό UMP, αποτελούν την προεδρική πλειοψηφία, ο Φιγιόν τόνισε ότι “μην νομίζετε ότι υπερβάλω. Εάν η χρεοκοπία μιας τράπεζας στις ΗΠΑ το 2008 έπληξε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και προκάλεσε ύφεση σε ολόκληρο τον κόσμο, η παρούσα κρίση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο 60 χρόνια ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης”.

Πηγή:  24H.gr