Η ΕΕ θα πρέπει να δώσει μια ένδειξη των προθέσεών της να ανακεφαλαιοποιήσει τράπεζες με μεγάλα προβλήματα ρευστότητας, όταν οι ηγέτες της κάνουν τη σύνοδό τους αργότερα αυτόν τον μήνα (17η, 18η του μηνός), επισήμανε σήμερα με δηλώσεις της στο Βερολίνο η καγκελάριος Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας είναι η πρώτη ηγέτης της ΕΕ, που προαναγγέλλει ότι θα φέρει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών σε επίπεδο συνόδου κορυφής της ΕΕ.

«Θα πρέπει να προκύψει ένα σινιάλο από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, σχετικά με το τι αναμένεται υπό το πρίσμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», υπογράμμισε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ.

Από την πλευρά της Επιτροπής, ο εκπρόσωπός της Ολιβιέ Μπαϊγί στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου επανέλαβε την πάγια ευρωπαϊκή θέση ότι ο στόχος της πάνω στο θέμα αυτό θα είναι «η συντονισμένη προσέγγιση».

«Τις αμέσως επόμενες μέρες η Επιτροπή θα θέσει υπόψη των κυβερνήσεων των μελών της Ένωσης τις προτάσεις της», διευκρίνισε ο Μπαϊγί.