Στα μέσα Σεπτεμβρίου η γαλλική κυβέρνηση υπέβαλε σε πέντε κύριες γαλλικές τράπεζες ένα σχέδιο διοχέτευσης επιπρόσθετων κεφαλαίων ύψους 10 ως 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο τη συγκεκριμένη πρόταση απέρριψε η τράπεζα ΒNP Paribas

Στην εφημερίδα «Journal du Dimanche» αναφέρεται ότι σχετική σύνοδος έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου υπό τη διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών στο Μπερσί με τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, BPCE και Credit Mutuel.

Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών φέρεται ότι υπέβαλαν τότε στους τραπεζίτες ένα σχέδιο για ενέσεις ρευστότητας μεταξύ των 10 και των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των δικών τους κεφαλαίων.

Το συγκεκριμένο σχέδιο πιθανολογείται ότι καταρτίστηκε κατά προτεραιότητα για την Societe Generale., ενώ ο πρόεδρος γενικός διευθυντής της Φρεντερίκ Ουντέα είχε δεχθεί το κρατικό σχέδιο «υπό την προϋπόθεση ότι θα αφορά όλες τις τράπεζες, για να αποφύγει να στιγματιστεί».

Πηγή προσκείμενη στην τράπεζα δήλωσε: «Είχε αυτήν την αντίδραση επειδή είναι πρόεδρος της Γαλλικής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και μιλούσε εξ ονόματος όλων. Η Societe Generale δεν έχει ανάγκη από βοήθεια».

Η ηγεσία της BNP Paribas φέρεται ότι ήταν αντίθετη στο σχέδιο αυτό, κυρίως επειδή ο γενικός διευθυντής της Μπαντουέν Προ «δεν ήθελε να το υποστεί λόγω των δυσκολιών του ανταγωνιστή του».