Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ζήτησαν σήμερα από τις πολιτικές και νομισματικές αρχές να αναλάβουν «αποφασιστική δράση» με αφορμή τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στην Πολωνία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (EBF).

«Χρειαζόμαστε ένα σαφές και ομόφωνο μήνυμα που να προέρχεται από τους υπουργούς Οικονομικών, τους κεντρικούς τραπεζίτες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», σημειώνουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η ομοσπονδία ζητεί από τους υπουργούς Οικονομικών «να λάβουν σαφείς δεσμεύσεις πάνω στο θέμα της ενισχυμένης διαχείρισης και της δημοσιονομικής πειθαρχίας στους κόλπους της ΕΕ» με αφορμή τη σύνοδό τους, σήμερα και αύριο στο Βρότσλαβ στην Πολωνία.

«Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν δεσμευτεί για τη μεταρρύθμισή τους και την υποστήριξη της οικονομίας», επισημαίνει η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνοντας ότι οι τράπεζες «έχουν ήδη πάρει σημαντικές αποφάσεις για να αποδείξουν την ικανότητά τους να περάσουν οποιαδήποτε μελλοντική κρίση».