Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι η ηγεσία του και το διοικητικό του Συμβούλιο στάθμισαν την κατάσταση στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια μιας «άτυπης συνόδου», στην οποία τονίστηκε ότι τα μέτρα είναι «φιλόδοξα» και «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η σύνοδος του ΔΝΤ δεν επρόκειτο να λάβει την οποιαδήποτε απόφαση, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ταμείου, διευκρινίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται σχετικά με τους όρους καταβολής του δανείου που χορηγήθηκε στη χώρα το 2010.

«Είχαμε μια άτυπη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ στη διάρκεια της οποίας οι υπηρεσίες του Ταμείου ενημέρωσαν το Συμβούλιο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα», αναφέρει ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωση του .

«Ήταν μια τακτική ανεπίσημη ενημέρωση για το Διοικητικό Συμβούλιο, και όχι μια σύνοδος λήψης αποφάσεων», προσθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος ανέφερε στη σύσκεψη ότι «η Ελλάδα έχασε χρονοδιαγράμματα και στόχους», έρχεται στην Αθήνα τη Δευτέρα.

«Οι υπηρεσίες του Ταμείου συνεχίζουν τις εργασίες τους με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας, με την πρόθεση να ολοκληρώσουν την πέμπτη εξέταση του προγράμματος για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο εκπρόσωπος.