Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίζει να επιδεινώνεται και οι εκτιμήσεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,8% το 2011 φαίνονται αισιόδοξες, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μείωση του ΑΕΠ κατά 6,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σχολιάζει η Credit Suisse.

Μάλιστα, οι αναλυτές της τράπεζας θεωρούν ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 5% το 2011, ενώ εξίσου απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για το έλλειμμα, λόγω της χαμηλότερης του αναμενόμενου είσπραξης εσόδων.

Η Credit Suisse εκτιμά ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί κοντά στο 10%, έναντι του στόχου 7,6% του ΔΝΤ.

Η Credit Suisse δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κοινωνικών εντάσεων, λόγω της υψηλής ανεργίας, ενώ σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, η CS δεν αναμένει δραματική αύξηση των επισφαλειών, καθώς η οικονομική συγκυρία είναι αρνητική εδώ και καιρό.

Τέλος, εκτιμά ότι οι εκροές καταθέσεων μπορεί να ξεπεράσουν για τον Ιούνιο τα 6 δισ. ευρώ, ή το 3% επί των υπολοίπων καταθέσεων, ως αποτέλεσμα της ύφεσης και των αυξημένων φόβων για χρεοκοπία της Ελλάδας.