Επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 128 εκατ. ευρώ υποβλήθηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων». Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, υποβλήθηκαν 828 επενδυτικές προτάσεις στις οποίες αντιστοιχεί προϋπολογισμός συνολικού ύψους 127.625.749 ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη θα ανέλθει σε 58.132.609 ευρώ.

Οι επενδυτικές προτάσεις αφορούν ένα ευρύτατο πεδίο οικονομικών δραστηριοτήτων και οι περισσότερες από αυτές (408) προέρχονται από την Αττική. Επίσης 215 προέρχονται από την Kεντρική Μακεδονία, 40 από τη Δυτική Μακεδονία, 34 από τη Στερεά Ελλάδα και οι υπόλοιπες μοιράζονται στις άλλες περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος, από το συνολικό ποσό των 30.000.000 ευρώ που διετείθετο για το πρόγραμμα ως δημόσια δαπάνη, το 60% θα κατευθυνθεί σε επιχειρηματικά σχέδια μεμονωμένα ή συνεργατικά που υποβάλλονται από υφισταμένες και νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Το 30% για τα επιχειρηματικά μεμονωμένα ή συνεργατικά σχέδια που υποβάλλονται από υφισταμένες και νέες μεσαίες επιχειρήσεις και το υπόλοιπο 10% για τα συνεργατικά επιχειρηματικά σχέδια που υποβάλλονται από μεγάλες επιχειρήσεις, υπό την αποκλειστική προϋπόθεση συνεργασίας με τουλάχιστον δύο πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιλέξιμες επιχειρήσεις.

Μέσω του προγράμματος χρηματοδοτείται ο μηχανολογικός εξοπλισμός, δαπάνες πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών, ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας, ενέργειες (πλην μελετών) προβολής και προώθησης σε αγορές – στόχους, ενέργειες τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, ενέργειες (πλην μελετών) προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο κ.α.