Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές δηλώσεις οι φορολογούμενοι με εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, γεωργικές εκμεταλλεύσεις και ακίνητα.

Όσοι αποκτούν εισοδήματα που προέρχονται αποκλειστικά από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μέχρι νωρίς αύριο το πρωί, λίγο πριν αρχίσουν να λειτουργούν οι Δ. Ο. Υ. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) θα υποβληθούν το Σεπτέμβριο καθώς η υπηρεσία αναμένεται να ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου.

Επίσης οι φορολογούμενοι που δεν έχουν να δηλώσουν εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα και δεν είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα TAXISNET, για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, μπορούν σε συνεργασία με λογιστές-φοροτεχνικούς να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους χωρίς να χρειαστεί να αποκτήσουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης και κλειδαρίθμους.

Για το σκοπό αυτό, οι φορολογούμενοι αρκεί να δώσουν στους λογιστές-φοροτεχνικούς τρία στοιχεία: τον ΑΦΜ, τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας και τον αριθμό ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του περυσινού οικονομικού έτους.

Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων πελατών-προμηθευτών της χρήσης του 2010, μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν την 1/7/2011 με ημερομηνία λήξης τις 30/9/2011.