Η νέα άνοδος των spreads στην αγορά ομολόγων σε συνδυασμό με τις νέες φήμες για επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Η χρηματιστηριακή αγορά «βουλιάζει» σε τέλμα αβεβαιότητος, τα μεγάλα διεθνή χαρτοφυλάκια φροντίζουν να περιορίσουν τον ανειλημμένο κίνδυνο σε ελληνικές μετοχές και οι κινήσεις τους είναι πρωτίστως κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εξαιρετικά βραχυχρόνιο ορίζοντα.

Η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος αποτυπώνεται στον εξαιρετικά περιορισμένο όγκο συναλλαγών και στην πορεία των blue chips, που παραμένουν σε τροχιά διολίσθησης, προσεγγίζοντας χαμηλά 14ετίας.

O Γενικός Δείκτης κράτησε τελικά τα επίπεδα των 1.400 μονάδων τα οποία είχε διασπάσει ενδοσυνεδριακά και έκλεισε στις 1.400,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση -1,79%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 78,77 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση -2,21%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε -1,07% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση -1,48%.