Την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ έκανε ο πρωθυπουργός με αρκετές εκπλήξεις αλλά και ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στάση σε διάφορους εκθέτες, δέχθηκε κεράσματα αλλά και αρνήθηκε ευγενικά όταν του προσφέρθηκε κρασί, επικαλούμενος το πρώιμο της ώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία στάση στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου ενημερώθηκε από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα εκθέματα, ενώ αργότερα είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Ένωσης Τυφλών.

«Γεια σου Γιαννάκη», χαιρέτισε τον πιτσιρικά που τον πλησίασε, ενώ τίμησε ιδιαίτερα το περίπτερο της ΕΡΤ και του υπουργείου Παιδείας όπου είχε συνομιλία με Ολυμπιονίκες, ανάμεσα στους οποίους ο «χάλκινος» στην πάλη στους πρόσφατους Αγώνες του Παρισιού, Νταουρέν Κουρουγκλίεφ και η ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα, την οποία μάλιστα παρηγόρησε για την απώλεια του μεταλλίου λέγοντάς της ότι αδικήθηκε.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ακόμα το περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ δεν απέφυγε τελικά λίγο αλκοόλ δοκιμάζοντας γνωστή μπύρα. 

Είχε επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση και συνομιλία με τον Φρέντη Μπελέρη.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, στάθηκε για αρκετή ώρα στο περίπτερο της Γερμανίας που είναι η τιμώμενη χωρα της φετινής έκθεσης, συνοδευόμενος από τον Αντικαγκελάριο και Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της χώρας και Προστασίας του Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, με τον οποίο είχε συνομιλίες νωρίτερα το πρωί.