Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με την ΑΣΟΕ και το Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της Ελληνικής Εταιρίας Ελληνικής Εταιρίας (ΕΕΔΕ), διοργανώνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη βιώσιμη παραγωγή και την πράσινη επιχειρηματικότητα.

Η αντίφαση μεταξύ της παγκόσμιας αύξησης της παραγωγής και της προστασίας του περιβάλλοντος μετατρέπεται σε ευκαιρία για νέες οικονομικές δραστηριότητες και ευμάρεια μέσα από την βιώσιμη παραγωγή (sustainable production). Στους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης (οικονομία, κοινωνία, περιβάλλον), η βιώσιμη παραγωγή προσθέτει ένα τέταρτο πυλώνα, αυτόν της τεχνολογίας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να επικοινωνήσει τις έννοιες της πράσινης ανάπτυξης και της βιώσιμης παραγωγής βασισμένης στους εξής τέσσερις άξονες:

– Οικονομικά της Ενέργειας και του περιβάλλοντος για αύξηση παραγωγικότητας, με τεχνολογικές επενδύσεις που βελτιστοποιούν τη χρήση και ανάλωση φυσικών πόρων και πρώτων υλών, εξοικονομούν ενέργεια και προστατεύουν το περιβάλλον.

– Έμφαση στη Διαχείριση του Κύκλου Ζωής των προϊόντων και των κατασκευών (Lifecycle Engineering).

– Διοίκηση Λειτουργίας κρίσιμων υποδομών & εγκαταστάσεων, εταιρειών κοινής ωφέλειας (Utilities) και μεγάλων τεχνικών έργων με έμφαση στη χρήση, λειτουργία και συντήρησή τους.

– Παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών με παράλληλη προστασία του φυσικού οικοσυστήματος και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.