Η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις πολιτείες του αμερικανικού Νότου, όπως το Τέξας, άφησε τα σημάδια της και στην πανίδα της περιοχής, όπως αναφέρει η Guardian.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είχαν τεράστιες επιπτώσεις στις θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες, παγωμένες από το κρύο, είναι αδύνατον να κολυμπήσουν και να βρουν τροφή.

Οι κάτοικοι του Τέξας, λοιπόν, προέβησαν σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης των χελωνών, γεμίζοντας ένα ολόκληρο συνεδριακό κέντρο με τα ζώα που κατάφεραν να συλλέξουν.

Στο νησάκι Σάουθ Πάντρε, πολίτες φέρνουν σε ένα πρόχειρο κέντρο που έχει στηθεί, χελώνες από τον Κόλπο του Μεξικού, οι οποίες έχουν υποστεί σοκ από το ψύχος.

«Κάθε 15 λεπτά ή και πιο σύντομα, παρκάρει ένα τζιπ ή ένα φορτηγάκι με χελώνες έξω από το κέντρο μας», είπε ο διευθυντής του κέντρου, Εντ Κάουμ. «Χθες μας επισκέφτηκαν άτομα που μετέφεραν μαζί τους έως και 50, 80 ή 100 χελώνες ο καθένας», προσέθεσε.

Το συνεδριακό κέντρο, το οποίο είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό μέχρι χθες το πρωί, ξεκίνησε να δέχεται τις χελώνες αφότου το ειδικό κέντρο για την διάσωση των χελωνών που βρίσκεται κοντά του γέμισε.

Μέχρι στιγμής, το συνεδριακό κέντρο στεγάζει πάνω από 4.000 χελώνες, σύμφωνα με τον Κάουμ και καθώς αναμένεται η επέλαση ενός ακόμη ψυχρού μετώπου μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να γνωρίζουν πότε οι χελώνες θα μπορέσουν να επιστραφούν στην θάλασσα.

Ευτυχώς, η παροχή ρεύματος και νερού στο κέντρο αποκαταστάθηκε, και τώρα η θερμοκρασία στο εσωτερικό του φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χελώνες», δηλώνει ο κ. Κάουμ.