Είναι μικροσκοπική και χωράει μέσα και σε ένα… μπολ και δεν είναι ψηλότερη από ένα μπουκάλι γάλα. Κι όμως είναι μια γάτα, η οποία έχει ύψος μόλις 12,7 εκατοστά (5 ίντσες). Το όνομα της είναι Πίξελ και είναι η πιο κοντή γάτα στον κόσμο.Μάλιστα, γεννήθηκε από την Fizz Girl, η οποία παλιότερα κατείχε το ρεκόρ, αφού ήταν 12,24 εκατοστά.

Αν και οι γάτες από τη φύση τους δεν είναι τόσο μικρόσωμες όταν έχουν… ενηλικιωθεί, όπως η Πίξελ, η συγκεκριμένη πάει για ρεκόρ. Η ιδιοκτήτρια της, η Tiffani Kjeldergaard, μια γυναίκα από την Καλιφόρνια έχει ζητήσει να μπει στο βιβλίο Γκίνες, μετρώντας την από τα πόδια μέχρι τον ώμο της. Ακόμη δεν έχει πάρει την επίσημη απάντηση, αλλά φαίνεται πως πρόκειται για μια σίγουρη νίκη, καθώς το μέχρι στιγμής ρεκόρ για την πιο κοντή –εν ζωή- οικόσιτη γάτα κατέχει η Κάι από τον Καναδά, η οποία έχει ύψος 13,5 εκατοστά.

Σύμφωνα με τα επίσημα μεγέθη το κανονικό ύψος μιας γάτας είναι από 23 έως 25,5 εκατοστά. Πάντως, η Πίξελ πέρα από μικρόσωμη φαίνεται πως είναι και… τσαχπίνα. «Με τις τρέλες της κάνει τον κόσμο να τη λατρέψει», λέει η ιδιοκτήτρια της στη Daily Mail και προσθέτει πως «την αγαπούν ακόμη και άνθρωποι που δεν τους αρέσουν οι γάτες».