Τον καφέ και το κρουασάν τους θα μπορούν να απολαύσουν οι θαμώνες του «Cafe des Chats» στη συνοικία Μαρέ του Παρισιού, αλλά με μία διαφορετική συντροφιά: τις γάτες που ζουν στο καφέ.

Το «Cafe des Chats» είναι το σπίτι για περίπου δέκα γάτες, εγκαταλειμμένες και πρώην αδέσποτες, που περιφέρονται ανάμεσα στα τραπέζια και «χουχουλιάζουν» στις πολυθρόνες.

Το καφέ απευθύνεται σε Παριζιάνους και όχι μόνο που δεν μπορούν να έχουν κατοικίδια στο σπίτι τους. Μπορεί η ιδέα να ακούγεται εκκεντρική αλλά όπως λέει η ιδιοκτήτρια Margaux Gandelon, υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία των θαμώνων.

«Το γουργούρισμα προκαλεί δονήσεις που ωφελούν σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και ρευματισμών, ρίχνοντας την πίεση του αίματος και τους καρδιακούς σφυγμούς», τονίζει στο πρακτορείο Reuters.

Το Σαββατοκύριακο που το καφέ άνοιξε, πριν τα «επίσημα» εγκαίνια, σχηματίστηκαν ουρές στο πεζοδρόμιο έξω από την πόρτα του ενώ έγιναν κρατήσεις μέχρι το… Νοέμβριο!

Η Gandelon τονίζει πως όποιος επιλέγει το συγκεκριμένο καφέ είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους δεν επιτρέπεται να ασκείται καμία πίεση ή να προκαλείται στρες στις γάτες και δηλώνει έτοιμη να απομακρύνει όποιο θαμώνα δεν είναι πρόθυμος να τους σεβαστεί.

Ανάμεσα στις εγκαταλειμμένες και αδέσποτες γάτες που βρήκαν στέγη στο «Cafe des Chats» είναι και ο Habby, γάτος- νάνος με δυσανάλογα μικρές πατούσες και ουρά. Παρότι πέρασε δύο χρόνια με ανάδοχες οικογένειες κανείς δεν θέλησε ποτέ να τον υιοθετήσει κανονικά. Βρήκε τελικά όμως σπίτι στο συγκεκριμένο καφέ…