Όλη της τη ζωή η Catherine Dawes ήθελε να έχει ένα γουρουνάκι-μινιατούρα και έφτασε στα 50α της γενέθλια να ικανοποιήσει η ίδια αυτή της την επιθυμία.

Πληρώνοντας 500 λίρες για το μικροσκοπικό γουρουνάκι, η Dawes από το Lanarkshire ήταν σίγουρη για την αγορά της και περίμενε πως το «κατοικίδιό» της θα μεγάλωνε το πολύ πολύ στο μέγεθος ενός μικρόσωμου σκύλου.

Έπεσε έξω πολλά κιλά και πολλά εκατοστά καθώς τρία χρόνια αργότερα, ο Dudley ζυγίζει σχεδόν 130 κιλά και έχει μήκος 1,8 μέτρα από τη μύτη μέχρι τη γυριστή ουρά του.

Η Dawes και ο σύντροφός της Colin ταξίδεψαν μέχρι το Nottingham για να παραλάβουν τον Dudley, αφότου ο εκτροφέας τους διαβεβαίωσε πως ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσαν.

«Πάντα μου άρεσαν τα γουρουνάκια, από τότε που ήμουν μικρή, και πάντα ήθελα να αποκτήσω ένα. Οπότε όταν είδα την αγγελία για τα γουρουνάκια- μινιατούρες, σκέφτηκα πως θα ήταν τέλειο, θα ζούσε μαζί μας σαν να είναι σκύλος», λέει η Dawes στην Daily Mail.

Τα γουρουνάκια-μινιατούρες ολοκληρώνουν την ανάπτυξή τους όταν κλείσουν τα δύο τους χρόνια και ζυγίζουν το πολύ 12 κιλά. Έτσι, καθώς ο Dudley μεγάλωνε χωρίς σταματημό, η γυναίκα κατάλαβε πως ο εκτροφέας την είχε εξαπατήσει.

«Όταν τον παραλάβαμε ήταν εννέα εβδομάδων και λίγο μεγαλύτερος απ’ ότι περιμέναμε αλλά είδαμε και τη μητέρα του και ήταν αρκετά μικρή. Προφανώς ο μπαμπάς θα ήταν πολύ μεγαλύτερος», εξήγησε.

«Νομίζαμε πως ο Dudley είχε φτάσει την πλήρη ανάπτυξή του όταν έφτανε στο τραπεζάκι του σαλονιού αλλά εκείνος συνέχιζε να μεγαλώνει. Τώρα φτάνει στη μέση μου και ζυγίζει περίπου 130 κιλά!», προσθέτει.

«Είναι πραγματικά πολύ βαρύς, την προηγούμενη εβδομάδα με πάτησε και το δάχτυλό μου μελάνιασε»!, τόνισε.

«Στην αρχή σοκαριστήκαμε με το μέγεθός του αλλά τώρα το συνηθίσαμε. Επικοινωνήσαμε με τον εκτροφέα αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση. Όμως δεν μας πειράζει που είναι τεράστιος γιατί έχουμε δεθεί πολύ μαζί του για να τον αποχωριστούμε», είπε.

Ο Dudley είναι πλήρως εκπαιδευμένος, ζει στο σπίτι την ημέρα και κοιμάται σε μία δική του «καλύβα» τη νύχτα, στον κήπο, σε στρώμα από άχυρα και με… θέρμανση!

Του αρέσουν πολύ οι… μπανάνες αλλά απολαμβάνει εξίσου όλα τα φρούτα και τα λαχανικά.

Έχει μάλιστα γίνει φίλος και με το σκύλο του ζευγαριού.

«Είναι εκπαιδευμένος, τρέχει όταν τον φωνάξεις και… κλείνει τις πόρτες πίσω του!», προσθέτει η Dawes.

Παρότι η ίδια και ο σύντροφός της έχουν συνηθίσει τον Dudley, στην πόλη εξακολουθεί να προκαλεί αίσθηση.

«Ο κόσμος πιστεύει πως είμαστε τρελοί που έχουμε ένα γουρούνι στο σπίτι αλλά όποιος τον γνωρίσει γοητεύεται», τονίζει και συμπληρώνει: «συνηθίζαμε να τον βγάζουμε στον μπροστινό κήπο αλλά τα σχολικά έκαναν ουρά σταματώντας απέξω ενώ τα αυτοκίνητα σχεδόν τράκαρα καθώς οι οδηγοί ξαφνιάζονταν από το τεράστιο γουρούνι».

Υπάρχει και ένα πρόβλημα στη συμβίωσή τους, όπως λέει: στον Dudley αρέσουν πολύ τα κορδόνια και μπορεί κατά λάθος να μασουλήσει και… πόδια. «Κατά τα άλλα είναι ένας φιλικός γίγαντας», καταλήγει η Dawes.

Δείτε τις φωτογραφίες