Ο μικρός Τζον και ο Νικήτας, τα δύο αρκουδάκια που είχαν βρεθεί ορφανά και μεγάλωσαν με τη φροντίδα των υπεύθυνων του «Αρκτούρου», ξύπνησαν από το χειμέριο ύπνο τους.

Σύμφωνα με την οργάνωση έχουν ήδη απομακρυνθεί σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από τη φωλιά τους και κινούνται προς τη κατεύθυνση που οι ειδικοί θεωρούσαν ότι είναι καλύτερο να κινηθούν.

Τα δύο αρκουδάκια αποτελούν μία μοναδική περίπτωση για την Ελλάδα και η περίπτωσή τους είχε φιλοξενηθεί και στο BBC. Χρειάστηκε να μεγαλώσουν με ανθρώπινη φροντίδα αλλά οι ειδικοί του Αρκτούρου φρόντισαν η επαφή με τον άνθρωπο να περιοριστεί στην απολύτως αναγκαία ούτως ώστε τα αρκουδάκια να μεγαλώσουν κατά το δυνατόν φυσιολογικά και να μπορέσουν να επανενταχθούν στη φύση ως ελεύθερες αρκούδες.

Η επιχείρηση επανένταξης των δύο μικρών αρκούδων στη φύση έγινε στα τέλη Ιανουαρίου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα δύο αρκουδάκια τοποθετήθηκαν στη φωλιά, το καινούργιο τους φυσικό σπίτι, αφού ναρκώθηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια.

Μπορεί να είναι ελεύθεροι αλλά δεν είναι εντελώς μόνοι, καθώς θα παρακολουθούνται, μέσω δορυφόρου, από τα ειδικά κολάρα-πομπούς που έχουν τοποθετηθεί πάνω τους.

Δείτε τη φωτογραφία