Σεμινάρια για την ελληνική χλωρίδα διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Τα σεμινάρια θα είναι δίωρα και θα γίνονται την ημέρα του Σαββάτου τον Μάρτιο και Απρίλιο με εισηγητή τον Διονύση Μέρμυγκα, υπεύθυνο του Βοτανικού Τμήματος.
1ος κύκλος : «Ελλάδα. Η πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης σε φυτά»
Σεμινάριο για την ελληνική χλωρίδα και βοτανική.
Δύο συναντήσεις: Σάββατο 18 και 24 Μαρτίου
Ώρα: 11:00 – 13:00
Πως λειτουργεί ένα πρότυπο βοτανικό εργαστήριο; Ποιες είναι οι ερευνητικές εργασίες που συντελούνται πίσω από τις βιτρίνες των εκθέσεων των μουσείων φυσικής ιστορίας; Πως μπορεί ο ερασιτέχνης λάτρης των φυτών να εντρυφήσει καλύτερα στο μοναδικό πεδίο της ελληνικής χλωρίδας μαθαίνοντας από τη συσσωρευμένη γνώση αιώνων; Το μουσείο Γουλανδρή ξεκίνησε την λειτουργία του ως «Βοτανικό Μουσείο» το 1964. Στο εργαστήριο του έχουν εργαστεί οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι βοτανικοί που ασχολήθηκαν με την ελληνική χλωρίδα και οι αποστολές του για συλλογές φυτικών δειγμάτων έχουν καλύψει το σύνολο σχεδόν του ελληνικού χώρου. Το βοτανικό εργαστήριο διαθέτει σήμερα μια από τις πλουσιότερες και καλύτερα οργανωμένες συλλογές στην Ελλάδα και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό σε ένα σεμινάριο για την ελληνική χλωρίδα και τη βοτανική.
2ος κύκλος: «Το φαρμακείο της φύσης»
Σεμινάριο για τα ελληνικά θεραπευτικά, αρωματικά και εδώδιμα φυτά.
Δύο συναντήσεις : Σάββατο 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου
Ώρα: 11:00 – 13:00
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά βότανα της πλούσιας ελληνικής φύσης. Στα σεμινάρια θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες, τα οφέλη, η ιστορία και οι χρήσεις τους ανά τους αιώνες. Ποιοι είναι οι φυσικοί τους βιότοποι, πως τα αναγνωρίζουμε, πως και πότε τα συλλέγουμε και πως τα συντηρούμε για να διατηρήσουν στο μέγιστο δυνατό τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Με ποιους τρόπους χρησιμοποιούμε κάθε βότανο και ποια είναι η θέση τους στην κουζίνα μας και τη μαγειρική. Και επειδή τα περισσότερα από αυτά τα φυτά μπορούμε να τα έχουμε και στον κήπο ή και στο μπαλκόνι μας, θα μάθουμε και πως τα καλλιεργούμε και τα φροντίζουμε.
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 8015870 εσωτ. 515, κ. Κωνσταντίνα Διακάκη, Τρίτη-Παρασκευή 9:00-15:00
Η κράτηση θέσης εξασφαλίζεται με την εξόφληση της συμμετοχής.