Πυκνό στρώμα αφρώδους άσπρου υγρού μαζί με λάσπη που κατέβασε ο χείμαρρος στη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων του σαββατοκύριακου έρεε κατά μήκος του Σεσκουλιώτη. Οι καταγγελίες στον Αντιδήμαρχο Ν. Ιωνίας και Αισωνίας Γιάν. Καουνά και στον Αντιπεριφερειάρχη Αργ. Κοπάνα, σήμαναν συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες, που έσπευσαν σε αυτοψία.
Ο χείμαρρος -για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια- αποτέλεσε εύκολη λύση βιομηχανίας για να ξεφορτωθεί τα απόβλητά της, αδιαφορώντας για τις σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον Παγασητικό κόλπο, γύρω από τον οποίο ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια προσπαθούν να απλώσουν μέσα από σειρά δράσεων δίχτυ προστασίας, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.
Οι υπόνοιες στρέφονται σε συγκεκριμένη βιομηχανία της περιοχής, η οποία μάλιστα φέρεται να υποτροπιάζει, καθώς και στο παρελθόν έχει καταληφθεί να εκμεταλλεύεται ημέρες βροχόπτωσης για να αδειάσει παράνομα τα λύματά της στο χείμαρρο, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καουνάς. Ωστόσο οι αναλύσεις δειγμάτων που λήφθηκαν αναμένεται να αποκαλύψουν τον υπεύθυνο της νέας σοβαρής ρύπανσης στο Σεσκουλιώτη.
Την υπόθεση ανέλαβαν οι Διευθύνσεις Υγείας και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Μικτό κλιμάκιο των υπηρεσιών προχώρησε χθες σε δειγματοληψία, ενώ το χείμαρρο επισκέφθηκε αργότερα το μεσημέρι επιστρέφοντας από τη Λάρισα ο Αντιπεριφερειάρχης Αργ. Κοπάνας με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού.
Τα δείγματα που λήφθηκαν χθες χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού στο χείμαρρο και της λάσπης που «κατέβασε» από τις βροχοπτώσεις, γι’ αυτό και η δειγματοληψία θα επαναληφθεί σήμερα.
Ταυτόχρονα δείγματα έλαβε κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ, με εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου, από το σημείο της γέφυρας, όπου αρχικά έγινε ορατή η ρύπανση και μέχρι τα όρια της Βιομηχανικής. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα κοινοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, προκειμένου να συσχετιστούν με τις αναλύσεις των υπολοίπων δειγμάτων.