Μια αρκετά ξεχωριστή ποικιλία μούρων κίτρινου χρώματος θα κάνει την εμφάνιση της στα ράφια των καταστημάτων της Αγγλίας προς το παρόν.
Το χρυσοκίτρινο αυτό φρούτο, το οποίο αναπτύχθηκε από έναν παραγωγό στο Berkshire, διαθέτει μια πιο ελαφριά γλυκιά γεύση από τον κόκκινο «ξάδερφό». Του έχουν προσδώσει το όνομα «Μούρο Σαμπανιζέ», ακριβώς λόγω του χρώματός του.
Ο χρωματισμός προέρχεται από φυσικές χρωστικές ουσίες, που συνήθως υποσκελίζεται από την κόκκινη απόχρωση στα γνωστά κόκκινα βατόμουρα. Ωστόσο, γίνεται ορατή όταν η κόκκινη απουσιάζει.
Η απουσία της οφείλεται σε φυσική γενετική αλλαγή στο φυτό, μέσω κατάλληλης διασταύρωσης διαφορετικών ποικιλιών. Άλλωστε και τα μαύρα μούρα έχουν προέλθει από επιλεκτική διασταύρωση ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα.