Φωτογραφική έκθεση με εικόνες του Δέλτα του Δούναβη φιλοξενείται, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροβιότοπων,
στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) και Ένωση για τη Διάσωση του Δέλτα του Δούναβη.
Στόχος των διοργανωτών της εκδήλωσης είναι να υπενθυμίσουν στο κοινό ότι το Δέλτα του Δούναβη είναι φυσικός πλούτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα παγκόσμια φυσική κληρονομιά και ότι η προστασία του δεν είναι μόνον ένα οικονομικό θέμα, που απασχολεί τη Ρουμανία και την Ουκρανία.
Μέσα από τις 30 φωτογραφίες τεσσάρων Ρουμάνων φωτογράφων, των Νταν Ντίνου, Ιλιούτα, Γκοεάν, Χέλμουτ Ίγκνατ και Ντανιέλ Πετρέσκου, προβάλλεται η ομορφιά και η μοναδικότητα του Δέλτα του Δούναβη. Ωστόσο, οι φωτογραφίες δεν δημιουργούν την αίσθηση ενός ειδυλλιακού τοπίου, καθώς οι διοργανωτές επέλεξαν να προβάλουν τον υγροβιότοπο, όπως ακριβώς είναι, την άγρια φύση, τα παραδοσιακά ψαροχώρια από τη μία πλευρά, και τη χαοτική τουριστική ανάπτυξη από την άλλη, το παράνομο κυνήγι και τις ανθρώπινες πιέσεις που δέχεται το οικοσύστημα.
Η Ρουμανία, το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα φιλοξενήσει την 11η συνάντηση της Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης Ράμσαρ για τους υδροβιότοπους παγκόσμιας σημασίας
Στις αρχές του Νοεμβρίου του 2010, ο Ρουμάνος υπουργός Περιβάλλοντος και Δασών, Λάζλο Μπόρμπελι, ανακοίνωσε ότι η Ρουμανία πρότεινε προγράμματα κόστους εννέα δισ. ευρώ για να συμπεριληφθούν στη Στρατηγική για το Δούναβη.
Η Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη της περιοχής του Δούναβη που προωθήθηκε με πρωτοβουλία της Αυστρίας και της Ρουμανίας, είναι ένα εκτεταμένο σχέδιο βελτίωσης της οικονομίας, των μεταφορών, του ενεργειακού εφοδιασμού, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας στην περιοχή.