Καταιγισμό από πρεμιέρες έχουμε αυτή την εβδομάδα, με τις περισσότερες παραστάσεις να σηκώνουν απόψε αυλαία. Έργα που έκαναν πάταγο, με απανωτά sold out επιστρέφουν και φέτος με φόρα, ενώ έχουμε και νέες φιλόδοξες παραστάσεις που αναμένεται να κερδίσουν το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τις πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας.

Το Πάρτυ της Ζωής μου – Θέατρο Διάνα

Η παράσταση σταθμός, με την Ελένη Ράντου σε έναν ρόλο ζωής, επιστρέφει μετά από δύο σεζόν απόλυτων sold out, με το εισιτήριο για την παράσταση να είναι το πλέον δυσεύρετο στο θέατρο. Και για του λόγου το αληθές, αν και το «Το Πάρτυ της ζωής μου» κάνει απόψε (1 Νοεμβρίου) πρεμιέρα, είναι ήδη sold out μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου! Οπότε, όσοι πιστοί, σπεύστε τώρα που προλαβαίνετε για τη νέα χρονιά.

Η Ελένη Ράντου, λοιπόν, επιστρέφει για τρίτη χρονιά, με ανανεωμένη διάθεση και σύνθεση, με τη Μιρέλα Πάχου σε τραγούδι και ακορντεόν και τον Αλέξανδρο Ιακώβου στο βιολί. Ένα ταξίδι αισθήσεων και μνήμης με τις μελωδίες των String Demons και τις μουσικές της συλλογικής μας μνήμης. Μία παράσταση – ύμνος στη ζωή, σε κείμενο Ελένης Ράντου, εμπνευσμένο από το θεατρικό καμβά των Ντάνκαν Μακμιλαν και Τζόνυ Ντόναχιου, «Every Brilliant Thing». Μια θεατρική εμπειρία, ένας υποκριτικός άθλος, μια πρωτοφανής επιτυχία…

Συντελεστές:
Κείμενο: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία:  Ανέστης Αζάς
Μουσική σύνθεση: String Demons

Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου

Προπώληση: more.com
Θέατρο ΔΙΑΝΑ: Ιπποκράτους 7, Αθήνα

«ΜΙΞΕΡ, ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης» – Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Μετά από μία εκρηκτική sold out σεζόν στην Αθήνα και γεμάτα θέατρα σε πόλεις της Ελλάδας, το «Μίξερ» της Ζέτης Φίτσιου, η αναπάντεχη έκπληξη – παράσταση της χρονιάς που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν, με τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες της Έλενας Χαραλαμπούδη (γνωστής και ως 5 minute mum) και του Αλέξανδρου Σιάτρα, καθώς και τη δεξιοτεχνική μαεστρία στο μπουζούκι του Κωνσταντίνου Τσιμπούκη.

Μιξερ

Ένας νέος φέρελπις καλλιτέχνης θέλει διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Όμως, λόγω εξαιρετικά χαμηλού μπάτζετ, τελικά αλλάζει το όραμά του και αντί για τον Άμλετ παίζει τον Βαγγέλη, που αντί για τη Δανία, ζει κάπου στην Κυψέλη. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρει να ανεβάσει την παράστασή του. Μαζί με μια ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου.

Έργο: Ζέτη Φίτσιου
Πρωτότυπη μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Φωτογραφίες | Trailer: Διονύσης Κούτσης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Σιάτρας, Έλενα Χαραλαμπούδη
Επί σκηνής ο μουσικός: Κωνσταντίνος Τσιμπούκης

Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00, Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Μικρό Γκλόρια: Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Η πύλη της κόλασης – Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού έχει ως αφετηρία δύο θυελλώδεις ερωτικές ιστορίες. Η πρώτη συνέβη τον 19ο αιώνα και συντάραξε το Παρίσι. Δύο από τους σημαντικότερους γλύπτες του κόσμου, ο Αύγουστος Ροντέν και η Καμίγ Κλωντέλ ερωτεύονται. Ο Ροντέν, που διατηρούσε παράλληλα άλλη μόνιμη σύντροφο, ανακαλύπτει και εμπνέεται από την ιστορία ενός άλλου παράνομου ζευγαριού του 13ου αιώνα. Ήταν ο Πάολο και η Φραντσέσκα, που έζησαν με τη σειρά τους έναν κρυφό έρωτα για 9 χρόνια, γιατί η Φραντσέσκα ήταν παντρεμένη με τον αδερφό του, που τελικά θα τους δολοφονήσει.

Ο Ροντέν θα δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά γλυπτά όλων των εποχών, τον Σκεπτόμενο, την Πύλη της Κόλασης και το Φιλί, που απεικονίζει τους αγκαλιασμένους Πάολο και Φραντσέσκα, λίγο πριν δολοφονηθούν. Και θα γίνει διάσημος. Αντίθετα, η πατριαρχική εποχή θα διαλύσει το ταλέντο και τον ψυχισμό της Κλωντέλ και θα την κλείσει σε ψυχιατρείο για 30 χρόνια. Τέσσερις ερμηνευτές, στην πιο εικαστική μέχρι τώρα παράσταση του σκηνοθέτη, δημιουργούν έναν κόσμο για την αφύπνιση του ανθρώπινου πνεύματος, την προσπάθειά του να νικήσει τον χρόνο και την ασταμάτητη φόρα του να αναζητά τον έρωτα. Δηλαδή, την αλήθεια.

Κείμενο−Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά: Μαρία Καραθάνου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Ιστορικός σύμβουλος: Ελένη Δρίβα
Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Κωνσταντίνος Ζωγράφος Χριστίνα Μαξούρη, Λυγερή Μητροπούλου
Σε βίντεο Λυδία Φωτοπούλου

Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη 18.30, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.15 και Κυριακή 18.30
Προπώληση: nkt.gr & more.com
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή: (Αντισθένους 7 & Θαρύπου)

Underground – Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, το Underground επιστρέφει για δεύτερη σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Σε ολοκαίνουργια διασκευή, βασισμένο στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα, στο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στο μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, το «Underground», μετά τις περσινές παραστάσεις σε ένα καθημερινά κατάμεστο Θεάτρο Ακροπόλ, συνεχίζει για 2η χρονιά, για να κερδίσει και πάλι το δυνατό χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού!

Η παράσταση αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Υπό τη νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές. Ένα καλλιτεχνικό σχήμα που ενισχύει έτσι τη βαθιά υποβλητική και συνάμα ξεσηκωτική ατμόσφαιρα του έργου, σε έναν μοναδικό εναγκαλισμό με το πνεύμα του παραλογισμού, της τραγωδίας και τελικά της ανθρώπινης ανθεκτικότητας, για να καταφέρει αυτή να αναδυθεί και πάλι στο εκτυφλωτικό φως της Ελπίδας.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς
Μουσική από την κινηματογραφική ταινία «Underground»: Goran Bregovic
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Άγγελος Τριανταφύλλου
Προσαρμογή κειμένου στα ελληνικά – Διερμηνεία: Ισμήνη Ραντούλοβιτς
Δραματουργική Συνεργασία – Επιμέλεια κειμένων: Γιώργος Μακρής
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή, Κωνσταντίνος Ζουρνάς
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σταύρος Λιλικάκης , Αλέξανδρος Βιδαλάκης, Εμμανουήλ Κοντός, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Νίκος Τσιμάρας, Χριστίνα Κυπραίου, Νικολίτσα Ντρίζη, Νίκος Μυλωνόπουλος, Στράτος Νταλαμάγκος, Φίλιππος Πατσούρης, Νίνα Καπίνοβα
Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής:
Μενέλαος Μωραΐτης, Θωμας Καπετανάκης – Τούμπα
Σπύρος Νίκας, Γιάννης Τσάκας – Σαξόφωνο
Κώστας Σαπούνης, Νίκος Βαλταδώρος – Τρομπέτα
Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Λεωνίδας Παλαμιώτης – Τρομπόνι
Περικλής Κατσώτης, Πέτρος Παπαγεωργίου – Κρουστά

Πρεμιέρα: 1 Νοεμβρίου,
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 17:45 & 21:00, Κυριακή στις 19:00
Προπώληση: more.com
Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ: Ιπποκράτους 9, Αθήνα

Ριχάρδος III* – ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ

Μετά τη θερμή υποδοχή του κοινού, και τις διθυραμβικές κριτικές, η ομάδα Anima και η σκηνοθέτις Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά την παράσταση Ριχάρδος III* του Ανδρέα Φλουράκη. Η παράσταση βραβεύτηκε στα 10α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun με το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Ορέστη Τζιόβα, ενώ ήταν υποψήφια και στις κατηγορίες καλύτερης παράστασης και μουσικής. Το έργο αποτελεί ελεύθερη διασκευή στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare.

Κατά τη διάρκεια των προβών για το ανέβασμα του σαιξπηρικού Ριχάρδου III, ένας σκηνοθέτης φέρεται αυταρχικά και παρενοχλεί τους ηθοποιούς του. Όσο οι πρόβες προχωρούν ο σκηνοθέτης, που έχει κρατήσει για τον εαυτό του και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, γίνεται όλο και πιο πιεστικός, ειδικά απέναντι σε έναν νεαρό ηθοποιό, οδηγώντας τις πρόβες στα άκρα. Πολλά χρόνια μετά το ανέβασμα της παράστασης, ο ηθοποιός αποφασίζει να μοιραστεί την ιστορία του. Ο αστερίσκος στον Ριχάρδο ΙΙΙ* καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα. Η ελεύθερη αυτή διασκευή είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν αναφέρεται σε αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις.

Ελεύθερη διασκευή: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Δραματολόγος: Ξένια Γεωργοπούλου
Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου

Ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Ορέστης Τζιόβας, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Γιώργης Παρταλίδης, Δανάη Τάγαρη, Μαρία Καρακίτσου, Δημήτρης Καραβιώτης, Γιώργος Δεμελίδης.

Πρεμιέρα Παρασκευή 1η Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:45
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ: Ευμολπιδών 45, Γκάζι

«Το Κιβώτιο» – Studio Μαυρομιχάλη

Για ένατη χρονιά συνεχίζει «Το Κιβώτιο» το αριστούργημα του Άρη Αλεξάνδρου, που το κοινό όλα αυτά τα χρόνια το έχει αγκαλιάσει με συνεχόμενα sold out. Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, έναν ταραγμένο ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο.

Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δε διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία: Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική: Γιώργος Νινιός
Παίζει ο Φώτης Μακρής

Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου
Σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέχρι το Πάσχα του 2025
Προπώληση: more.com
Studio Μαυρομιχάλη: Μαυρομιχάλη 134

Τυφλοί – Θέατρο Αλκμήνη

Οι «Τυφλοί» θεωρούνται τομή στη σύγχρονη δραματουργία και στην πορεία καταγράφηκαν ως προπομπός του «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Μπέκετ. Τόπος δράσης στους Τυφλούς είναι ένα αρχαίο δάσος του Βορρά. Μια ομάδα τυφλών αντρών και γυναικών ξεμένουν ολομόναχοι και αβοήθητοι στο δάσος αφού, ο ιερέας που τους συνόδευε σε μια έξοδο τους από το ίδρυμα που τους περιθάλπει σε ένα ερημικό νησί πεθαίνει ξαφνικά, αφήνοντας τους εκεί μόνους και αβοήθητους μέσα στην τυφλότητα τους σε μια μεταφυσική Αγωνία όπου δοκιμάζονται τα όρια του ανθρώπου.

Στην παράσταση, αναδεικνύεται η έντονη αλληγορία του έργου και ο βαθύς συμβολισμός του περί της Τυφλότητας του σύγχρονου Ανθρώπου απέναντι στα σημερινά τεράστια ζητήματα που σηματοδοτούν την κρίση της εποχής μας. Στην παράσταση, το έργο του Μαίτερλινκ θα βρίσκεται σε μια συνεχή συνομιλία με Κείμενα Συγγραφέων και Ποιητών, με Κείμενα Προφητικά περί τυφλότητος

Απόδοση – Διασκευή – Κείμενα & Σκηνοθεσία: Περικλής Μοσχολιδάκης
Live Μουσική επί Σκηνής: Άλμπα Λυμτσιούλη
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Νικόλας Αγαπίου, Φωτεινή Βακάκη, Ελένη Δελή, Νεφέλη Κράλλη, Έλενα Λιανού, Άλμπα Λυμτσιούλη, Κωνσταντίνος Σωτηριάδης, Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Στην προβολή εμφανίζεται στον ρόλο του Τειρεσία ο Περικλής Μοσχολιδάκης

Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:30
Θέατρο Αλκμήνη: Αλκμήνης 8-12 Αθήνα

Φωτιά και νερό – Θέατρο Άβατον

Ένα έργο για την αντιπαράθεση δύο κόσμων, της Δύσης και της Ανατολής. Δύο κόσμων τόσο διαφορετικών σαν τη «φωτιά με το νερό». Πίσω από την ιστορία των τριών μοναχικών ηρώων, διαθλώνται όψεις της σύγχρονης ιστορικής πραγματικότητας με τις χιλιάδες των θυμάτων πολέμου, τις μετακινήσεις πληθυσμών και τα καραβάνια των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή.

Σε μια ανώνυμη πόλη της Ευρώπης ζουν ο Ιρακινός Σαΐντ και η σύντροφός του, η Ιρανή Χαγιάτ, σημαδεμένοι από τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος που άφησαν στην πατρίδα τους. Ένας άντρας κάνει λάθος στη διεύθυνση, μπαίνει στο σπίτι τους και βρίσκεται ξαφνικά όμηρος του Σαΐντ. Η Χαγιάτ προσπαθεί να τον συνετίσει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο Σαΐντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι ντόπιοι τον αντιμετωπίζουν ρατσιστικά, προσπαθεί να αποδείξει στον Ξένο, ότι προέρχεται από ένα μέρος πολιτισμένο και ότι του αξίζει να του φέρονται ανάλογα.

Του διδάσκει με το ζόρι αραβική ιστορία και σκάκι. Ζουν μαζί εφτά μέρες και νύχτες. Αρχικά, οι δύο άντρες, παγιδευμένοι στη μεταξύ τους σύγκρουση, βρίσκουν για λίγο δρόμο επικοινωνίας, ανακαλύπτουν ότι έχουν αρκετά κοινά στοιχεία και πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, ώσπου το ενδιαφέρον και των δύο για τη Χαγιάτ αναζωπυρώνει τον ανταγωνισμό τους. Στο έντονα συγκρουσιακό περιβάλλον εισβάλλει ο έρωτας και οι δύο άντρες έρχονται αντιμέτωποι διεκδικώντας την αγάπη της γυναίκας.

Συγγραφέας: Χρύσα Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Πρωτότυπη Μουσική: Νικόλας Καρίμαλης Razastarr
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος
Παίζουν: Δημήτρης Γεωργαλάς, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Έλενα Τυρέα

Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18.30
Προπώληση: more.com
Θέατρο Άβατον: Ευπατριδών 3, Αθήνα

Τα 39 Σκαλοπάτια – Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία τον περασμένο χειμώνα, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Μάλιστα, την περασμένη σεζόν ήταν από τις παραστάσεις που μιλούσε όλος ο κόσμος και αν δεν προλάβατε να το δείτε από κοντά, φέτος είναι η ευκαιρία σας.

Ο Richard Hannay, ένας άνδρας με μια μάλλον βαρετή ζωή, γνωρίζει μια μυστηριώδη γυναίκα και βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας. Θανατηφόρα μυστικά, καταδιώξεις, αλλά και ρομαντισμός, μπλέκονται με μαεστρία και καταιγιστικούς ρυθμούς. «Τα 39 Σκαλοπάτια» είναι μια διασκευή που βασίζεται τόσο πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Μπιούκαν (1915), όσο και στην γνωστή ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ (1935).

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητρίου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης

Πρεμιέρα 4 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Προπώληση: more.com
Θέατρο Τζένη Καρέζη: Ακαδημίας 3, Αθήνα

Μονόκερως – Red Jasper Cabaret theatre

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα μικρό αγόρι δεν άντεξε το χαμό του γατιού του και άθελα του, από βαθιά στεναχώρια, σκότωσε τους γονείς του και πήγε να ζήσει με τον παππού του. Ανήσυχος ο παππούς για το πόσο ευαίσθητος ήταν ο εγγονός του και πόσο βαριά τα έπαιρνε τα πράγματα, του αφηγήθηκε ένα παραμύθι για να τον βοηθήσει να ενηλικιωθεί, να σκληρύνει και να γίνει άντρας. Ένα παραμύθι με ένα βασιλιά, ένα μάγο, μία παρθένα, ένα τζέντερ ριβίλ, έναν ιεροεξεταστή, ένα βοσκό, πολλούς φρουρούς, δύσκολες αποφάσεις, ένα δημόσιο αποκεφαλισμό και ένα ροζ πόνι μονόκερω.

Ομάδα θεάτρου: Ομάδα
Σκηνοθεσία: Απόστολος Καμιτσάκης
Συγγραφή κειμένου και δραματουργία: Ομάδα
Φωτογραφίες παράστασης: Δημήτρης Μπουγάς
Παίζουν: Απόστολος Καμιτσάκης, Χρήστος Καραβέβας, Δάφνη Νικητάκη

Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα στις 21:00
Προπώληση: more.com
Red Jasper Cabaret theatre: Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι – Θέατρο Σταθμός

Μια γυναίκα δέχεται επί δέκα χρόνια τα τηλεφωνήματα ενός αγνώστου άνδρα, που δεν αποκαλύπτει ποτέ την ταυτότητά του, και αναβάλλει επ’ αόριστον μια συνάντηση μαζί της. Η παράδοξη αυτή σχέση, βυθίζει τη γυναίκα στην προσμονή αλλά και στη μνήμη. Από εκεί θα αναδυθούν μορφές και γεγονότα της ζωής και της πόλης της, η σκληρότητα, η αδιαφορία, αλλά και η ομορφιά ενός πολύ προσωπικού της ταξιδιού στη γυναικεία φύση και την ελευθερία της σκέψης. Όταν ο άνδρας θα σταματήσει να τηλεφωνεί, η γυναίκα θα έχει φτιάξει ήδη λέξη – λέξη, το μονοπάτι αντίδρασης και εξόδου που θα την οδηγήσει λυτρωτικά στον τόπο της δικής της γαλήνης.

Η Μυρτώ Αλικάκη ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Σταθμός για ένα προσωπικό ταξίδι στη γυναικεία φύση και την ελευθερία της σκέψης υπό τις οδηγίες της διακεκριμένης ηθοποιού, Μαρίας Ζορμπά, η οποία για πρώτη φορά κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Σκηνοθεσία: Μαρία Ζορμπά
Ερμηνεία: Μυρτώ Αλικάκη
Μαζί της επί σκηνής: Αιμιλία Παπαχριστοφίλου, Νικόλ Κοροντζή
Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας
Φωτογραφία προώθησης: Νικόλας Κωστής

Πρεμιέρα 4 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο)

Το Πήδημα – Θέατρο Πόρτα

Τι στο καλό συμβαίνει με τον έρωτα; Γιατί δεν είναι όπως παλιά; Μια αντι-κωμωδία χωρίς προφυλάξεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου. Έξι άνθρωποι σε ένα μπαρ. Πενήντα λίρες χρέος. Μία τουαλέτα γυναικών. Ένας αιχμάλωτος που πρέπει να δικαιώσει τους υπόλοιπους. Και είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κάποιοι παρατάνε. Κάποιοι το παρατραβάνε. Κάποιοι απατούν. Κάποιοι την πατάνε. Κάποιοι χρωστούν. Και ένας μόνο θα την πληρώσει ακριβά.

Έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί της νέας γενιάς οικειοποιούνται το ευθύ βρετανικό χιούμορ και φωτογραφίζουν την εποχή ακριβώς όπως είναι: γυμνή, ευάλωτη, απεγνωσμένη. Μαζί με τις εξωφρενικές μουσικές επί σκηνής από τις Σκιαδαρέσες, με τις χαρακτηριστικές μελωδίες και τους σουβλερά τρυφερούς στίχους, προσκαλούν τον θεατή σε μια ασύλληπτη διάδραση. Αφηγούνται την παράκρουση, συμφιλιώνονται με τη συγκίνηση και τελικά συνυπάρχουν σε μια φάρσα μυτερή μα εύθραυστη.

Κείμενο: Μάγκι Νέβιλ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγιοπετρίτης–Μπογδάνος
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Φωτογραφίες: Πάρις Μέξης (Art Director), Πάτροκλος Σκαφίδας (Φωτογράφος)
Μουσική: Σκιαδαρέσες
Ερμηνεία: Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη, Άγγελος-Προκόπιος Νεράντζης, Νίκη Σκιαδαρέση, Όλγα Σκιαδαρέση, Λυδία Τζανουδάκη

Πρεμιέρα 5 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Δευέρα 21:00, Τρίτη 21:00
Θέατρο Πόρτα: Λεωφόρος Μεσογείων 59,