Η Μυρτώ Αλικάκη ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Σταθμός για ένα προσωπικό ταξίδι στη γυναικεία φύση και την ελευθερία της σκέψης υπό τις οδηγίες της διακεκριμένης ηθοποιού, Μαρίας Ζορμπά, η οποία για πρώτη φορά κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση, «Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι» που αποτελεί το πρώτο θεατρικό κείμενο του Θοδωρή Γκόνη.

Μια γυναίκα δέχεται επί δέκα χρόνια τα τηλεφωνήματα ενός αγνώστου άνδρα, που δεν αποκαλύπτει ποτέ την ταυτότητά του, και αναβάλλει επ’ αόριστον μια συνάντηση μαζί της. Η παράδοξη αυτή σχέση, βυθίζει τη γυναίκα στην προσμονή αλλά και στη μνήμη. Από εκεί θα αναδυθούν μορφές και γεγονότα της ζωής και της πόλης της, η σκληρότητα, η αδιαφορία, αλλά και η ομορφιά ενός πολύ προσωπικού της ταξιδιού στη γυναικεία φύση και την ελευθερία της σκέψης. Όταν ο άνδρας θα σταματήσει να τηλεφωνεί, η γυναίκα θα έχει φτιάξει ήδη λέξη – λέξη, το μονοπάτι αντίδρασης και εξόδου που θα την οδηγήσει λυτρωτικά στον τόπο της δικής της γαλήνης.

Ταυτότητα παράστασης

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαρία Ζορμπά
Ερμηνεία: Μυρτώ Αλικάκη
Μαζί της επί σκηνής: Αιμιλία Παπαχριστοφίλου, Νικόλ Κοροντζή
Εικαστικό περιβάλλον: Μάρια Μπαχά
Κοστούμια: Μαρία Ζορμπά
Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας
Φωτογραφία προώθησης: Νικόλας Κωστής

Παραστάσεις: από 4 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια: 70΄
Εισιτήρια: 15 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο)
Προπώληση: more.com

Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο)