Στη θεατρική σκηνή ανεβαίνει για πρώτη φορά το Brokeback Mountain, η ταινία του Ανγκ Λι που βγήκε στους κινηματογράφους το 2006, προκαλώντας αίσθηση. Και τώρα το οσκαρικό γουέστερν που αναφέρεται στην πολύπλοκη ερωτική σχέση δύο καουμπόηδων, ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ρήγος στο νέο, ριζικά ανακαινισμένο θέατρο Κνωσός που συστήνεται ξανά στο κοινό.

Ωστόσο, η παράσταση με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Καπουράνη και Μιχαήλ Ταμπακάκη έχει δεχτεί πολλά σχόλια και έχει συζητηθεί πολύ, πριν καν κάνει πρεμιέρα στη σκηνή, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Μάλιστα, ο Ταμπακάκης αποκάλυψε πως έχει δεχτεί λόγω του ρόλου του πολλά σχόλια μίσους με ομοφοβικό περιεχόμενο.

©Κωνσταντίνος Ρήγος

Σε κάθε περίπτωση, το Brokeback Mountain, είναι ένα γεμάτο ευαισθησία διήγημα από την Άννι Πρου για την περίπλοκη αγάπη ανάμεσα σε δύο καουμπόηδες που κράτησε μια ζωή. Οι εικοσάχρονοι Ένις ντελ Μαρ και Τζακ Τουίστ γνωρίζονται μέσα σε ένα γραφείο εύρεσης εργασίας, όταν πιάνουν εποχική δουλειά ως βοσκοί στα άγρια βουνά του Γουαϊόμινγκ. Μέσα στην απομόνωση του τοπίου, στα βοσκοτόπια και τις κορυφές όπου το καλοκαίρι δεν φτάνει ποτέ, τα δύο αγόρια ερωτεύονται βαθιά.

Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου συλλαμβάνει την ωμή και οικεία ουσία της πρωτότυπης ιστορίας, μεταφέροντας ατόφιο το βίωμα των δύο νέων αντρών μέσα στην απαγορευμένη αγάπη και τους κοινωνικούς περιορισμούς. Και λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα, κυκλοφόρησαν και οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση.

©Κωνσταντίνος Ρήγος

Ταυτότητα της παράστασης

Ένα έργο του Άσλει Ρόμπινσον
Τραγούδια Νταν Γκιλέσπι Σελς
Βασισμένο στο διήγημα της Άννι Πρου

Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Σκηνογράφος: Κωνσταντίνος Ρήγος
Συνεργάτις σκηνογράφος: Σοφία Θεοδωράκη
Παίζουν: Δημήτρης Καπουράνης, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Κορίνα-Άννα Γκουγκουλή, Δημήτρης Καπετανάκος, Δωροθέα Μερκούρη
Μουσικοί επί σκηνής: Κώστας Σιδηροκαστρίτης ακουστική κιθάρα−κρουστά, Γιάννης Πανηγυράκης ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Κωστόπουλος κοντραμπάσο

©Κωνσταντίνος Ρήγος

Παραστάσεις από 23 Οκτωβρίου, Τετάρτη 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.30 & 21:15, Κυριακή 20.00
Εισιτήρια: nkt.gr, more.com

Θέατρο Κνωσός
Κνωσού 11, Κυψέλη