Είναι το γλυκό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές κι έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τα παιδικά μας χρόνια. Αφράτοι και ταυτόχρονα τραγανοί, «λουσμένοι» με μέλι ή σοκολάτα, μόνοι τους ή με παγωτό, οι λουκουμάδες είναι παραδοσιακά ο γλυκός «πειρασμός» που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να υποκύψει, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η αλήθεια είναι πως λουκουμάδες μπορούμε να βρούμε παντού, αλλά τους σωστούς, τους αφράτους, και τραγανούς που λιώνουν στο στόμα, δεν τους βρίσκεις εύκολα, Στην Αθήνα, όμως, υπάρχουν μαγαζιά που σερβίρουν τους καλύτερους, παραδοσιακούς λουκουμάδες που είναι ανώτεροι και από της μαμάς.

LUKUΜΑΔΕΣ

Οι κλασικοί, αγαπημένοι σε όλους στρογγυλοί λουκουμάδες είναι και οι πρωταγωνιστές των LUKUΜΑΔΕΣ, στην οδό Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας. Διατηρώντας τον κορμό της παραδοσιακής συνταγής για την παρασκευή των λουκουμάδων αναλλοίωτο, η κουζίνα του LUKUΜΑΔΕΣ προσαρμόζει απλώς τα υγιεινά υλικά του σήμερα που παράγονται στη χώρα μας, για να καταφέρει να μετατρέψει την αγαπημένη παιδική συνήθεια όλων, σε καθημερινή «ανάγκη».
Αιόλου 21 & Αγίας Ειρήνης

Keenkies

Στο Keenkies στα Εξάρχεια θα βρείτε λουκουμάδες με γεύσεις που δεν είχατε ποτέ φανταστεί. Οι πιο «πειραγμένοι» λουκουμάδες της πόλεις είναι εδώ για τους λάτρεις του γλυκούς, αλλά και του… αλμυρού. Για παράδειγμα, πώς θα σας φαίνονταν μία μερίδα λουκουμάδες με γεύση καρμπονάρα, παστίτσιο, τηγανητά αυγά; Βέβαια, υπάρχουν και πολλές γλυκές προτάσεις που θα σας ξετρελάνουν.
Θεμιστοκλέους 56, Εξάρχεια

Λουκουμάδες Χανίων – Θ.Κτιστάκης

Από τις σταθερές αξίες της πόλης, για αυθεντικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες από το 1912, παρακαλώ. Οι θρυλικοί λουκουμάδες στον Κτιστάκη στην Ομόνοια είναι αυτό που ζητάτε: μικρές, μελωμένες μπουκίτσες πασπαλισμένες με κανέλα και σουσάμι που λιώνουν στο στόμα και γίνονται καθημερινά ανάρπαστες. Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή που έφερε ο ιδιοκτήτης από τα Χανιά
Σωκράτους 59, Ομόνοια

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα

Η οικογενειακή παράδοση κρατάει από το 1930 και η συνταγή των φημισμένων λουκουμάδων Μπαλατσούρα, στο Αιγάλεω παραμένει αναλλοίωτη για περισσότερα από 85 χρόνια. Αυτή είναι, άλλωστε, και το μυστικό της επιτυχίας τους, αφού η γεύση και τα αρώματά τους θα σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο. Εκτός από τους παραδοσιακούς με μέλι και κανέλα, μπορείτε να δοκιμάσετε λουκουμάδες με λευκή πραλίνα και μπισκότο Οreo, με σοκολάτα και παγωτό, καθώς και άλλους γευστικούς συνδυασμούς που σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό.
Γρηγορίου Κυδωνιών 1, Αιγάλεω

Κρίνος

Λειτουργεί από το 1923 και αποτελεί απαραίτητη στάση στο κέντρο, όταν ο δρόμος σας βγάλει στην Αιόλου. Αφράτοι εσωτερικά και τραγανοί εξωτερικά, οι λουκουμάδες του Κρίνου σερβίρονται σε σχήμα δαχτυλιδιού και συνοδεύονται με μέλι ή σοκολάτα. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία στην πόλη με καλτ σκηνικό που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.
Αιόλου 87, Αθήνα