Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος έχει την τιμητική του την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, καθώς τρεις από τις πέντε πρεμιέρες είναι ταινίες που έρχονται από τη Γηραιά Ήπειρο.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Κουέστα με τους: Τζέρεμι Ρένερ, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Όλιβερ Πλατ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο δημοσιογράφος μιας τοπικής εφημερίδας της Καλιφόρνια βρίσκει στοιχεία για τη σχέση της CIA με τη διακίνηση ναρκωτικών και τον εξοπλισμό των ανταρτών Κόντρας της Νικαράγουα. Το ρεπορτάζ του κάνει πάταγο, τον βάζει όμως στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών και του ανταγωνιστικού Τύπου.

«Ένα Περιστέρι Έκατσε σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του»

Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ρόι Άντερσον με τους: Χόλγκερ Άντερσον, Νιλς Γουέστμπλομ, Καρλότα Λάρσον

Δύο πλανόδιοι πωλητές αστείων παιχνιδιών και τρικ περιφέρονται σε μια «ανορθόδοξη» πραγματικότητα, στην οποία κανείς δεν μοιάζει να εκτιμά τη συνεισφορά τους στη συλλογική διασκέδαση.

«Μεταμόρφωση»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Αλεξάντρ Αζά με τους: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Μαξ Μινγκέλα, Τζούνο Τεμπλ

Μετά την ανεξιχνίαστη δολοφονία της φιλενάδας του, για την οποία θεωρείται ο μοναδικός ύποπτος, ο νεαρός Ιγκ ξυπνάει ένα πρωί με ένα ζευγάρι κέρατα να έχουν φυτρώσει στο κεφάλι του.

«Δύο Ανάσες»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μελανί Λοράν με τους: Ιζαμπέλ Καρέ, Ζοζεφίν Ζαπί, Λου ντε Λαάζ

Η συνεσταλμένη Σαρλί γοητεύεται από τη νεοφερμένη συμμαθήτριά της Σαρά, με την οποία γίνονται γρήγορα φίλες. Όταν η απρόβλεπτη, εξουσιαστική συμπεριφορά της τελευταίας γίνεται προβληματική, η προσπάθεια της Σαρλί να μάθει περισσότερα για εκείνη και να την κατανοήσει θα δώσει στη σχέση τους μια ανεξέλεγκτη τροπή.

«Το Παιδί “Ζιγκ Ζαγκ”»

Ολλανδική ταινία, σκηνοθεσία Βίνσεντ Μπαλ με τους: Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Τόμας Σίμον, Μπέργκαρτ Κλάουσνερ

Θέλοντας να γίνει διάσημος αστυνομικός ντετέκτιβ όπως ο πατέρας του, ο μικρός Νόνο βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε μια υπόθεση παράξενης απαγωγής, η οποία του δίνει την ευκαιρία να μάθει με περιπετειώδη τρόπο την αλήθεια για το οικογενειακό παρελθόν.