Ομογενής έχει γράψει το σενάριο, στο οποίο στηρίζεται η ταινία με τίτλο «The Water Diviner» και πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, ο οποίος μάλιστα την σκηνοθετεί.
Πρόκειται για τον Ανδρέα Αναστάσιο (Andrew Anastasios), ο οποίος συνεργάστηκε με τον Andrew Knight («Rake»).
Όπως έγινε γνωστό, ο Αναστάσιος βρήκε μια επιστολή που έγραψε ένας Αυστραλός πατέρας, ο οποίος επισκέφτηκε την Τουρκία κατά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, και εμπνεύστηκε το σενάριο. Το διάβασε, λοιπόν, ο Ρ. Κρόου και «ξετρελάθηκε». Έτσι αποφάσισε να το μεταφέρει στον κινηματογράφο και να το σκηνοθετήσει ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
«Οι ταινίες είναι μέσα στο DNA μου. Εργάζομαι μπροστά στην κάμερα από παιδί» δηλώνει ο δημοφιλής ηθοποιός.
Η δράση του φιλμ τοποθετείται στο 1919, με κεντρικό ήρωα έναν Αυστραλό πατέρα (ο ίδιος ο Κρόου θα σκηνοθετήσει τον εαυτό του στον πρωταγωνιστικό ρόλο), που ταξιδεύει στην Τουρκία, προκειμένου να βρει τους δύο γιους του, αγνοούμενους μετά τη μάχη της Καλλίπολης το 1915. Το σενάριο έχει διαμορφωθεί ύστερα από έρευνα σε αρχεία και μελέτη ημερολογίων των στρατιωτών, που συμμετείχαν στη μάχη. Η συγκεκριμένη επέμβαση αποτελούσε μέρος του σχεδίου του Ουίνστον Τσόρτσιλ για να βοηθήσει να περάσουν οι συμμαχικές δυνάμεις των Ρώσων από τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποτελούσε καίριο στρατηγικό σημείο για την έκβαση του α΄ παγκοσμίου πολέμου.
Η μάχη εν τέλει χάθηκε για τις συμμαχικές δυνάμεις, στις οποίες πρωτοστατούσαν Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, με την απώλεια 8.000 στρατιωτών. Ωστόσο, για τις χώρες αυτές που τάχθηκαν στο πλευρό των συμμάχων της Αντάντ, ο αγώνας τους στα τουρκικά εδάφη ήταν πολύ σημαντικός για την εθνική τους υπόσταση και τη θέση τους στον παγκόσμιο πολιτικο-στρατιωτικό χάρτη.
Μάλιστα, για το 2015 προγραμματίζονται εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την απόβαση (και τον σφαγιασμό) των Αυστραλών στην Καλλίπολη.
Η ταινία γυρίζεται στη Νότιο Αυστραλία και την Τουρκία. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σκηνές από την απόβαση των Ελλήνων στη Μικρά Ασία το 1919 και από μια επίθεση, που φέρεται να έκαναν Έλληνες σε τρένο, που μετέφερε Τούρκους στρατιώτες. Μέσα στο τραίνο αυτό ήταν και ο Κόνορ, ο ήρωας, που υποδύεται ο Κρόου.