Πέντε ταινίες μικρού μήκους της Νάνσυ Σπετσιώτη παρουσιάζει στους κινηματογράφους η New Star από τις 23 Ιανουαρίου.

Υπό το γενικό τίτλο «Μικρές ματιές στ’ ανθρώπινα», το αφιέρωμα στο σινεμά της Νάνσυ Σπετσιώτη περιλαμβάνει πέντε ταινίες συνολικής διάρκειας 39 λεπτών.

Οι ταινίες αυτές «αγγίζουν τις ψυχές και τα συναισθήματά μας, αφυπνίζουν και ταυτόχρονα μας καλούν να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και πάνω απ’ όλα να μη χάσουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας», σημειώνει η εταιρεία διανομής.

Αναλυτικά οι ταινίες που περιλαμβάνει το αφιέρωμα:

«Αποχαιρετισμός στα όπλα…» (5′ 30″)

Ένας πρωτότυπος αποχαιρετισμός. Μια γλυκόπικρη κωμωδία με ευαισθησία και χιούμορ.

«Σ’ ένα συνοριακό σταθμό» (10′30″)

Η ελευθέρωση, η φυγή του ανθρώπου από τα δεσμά που τον κρατούν οι φόβοι του. Αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να φύγει και να πάει έξω να ταξιδέψει, αλλά το άγνωστο τον τρομάζει.

«Ουκ αν λάβοις» (3′)

Είναι μία ταινία μικρή σε διάρκεια, κοινωνικού προβληματισμού. Για τους ανθρώπους που κατοικούν δίπλα μας, τους βλέπουμε μόνο όταν τους χρειαζόμαστε. Τι θα γίνει όμως όταν περάσουν στην απέναντι όχθη;

«Αντιπαροχή» (17′)

Η ιστορία ενός άντρα στην Ελλάδα της κρίσης που έζησε κι αυτός μέσα στη φούσκα, μέχρι που έσπασε. Δεν εκμεταλλεύτηκε ανθρώπους και καταστάσεις, μόνο ανοίχθηκε παραπάνω απ’ ό,τι μπορούσε και τώρα προσπαθεί να πιαστεί και να εκμεταλλευτεί τα ήδη υπάρχοντα.

«Τζαφάρ» (2’ 30’ )

Ύστερα από ένα αγωνιώδες διάστημα ο κατάλληλος δότης για το μικρό κοριτσάκι βρίσκεται, η εγχείρηση μυελού των οστών πετυχαίνει και οι γονείς συναντούν τον γιατρό και τον ανώνυμο -έως τότε- δότη. Ανοίξτε τώρα τα μάτια και την καρδιά σας…