Μία βιογραφία για τον πιο αμφιταλαντευόμενο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ένα αστυνομικό θρίλερ που αποτελεί την επίσημη πρόταση της Δανίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και μία πρωτότυπη ταινία που συνδυάζει πολλά διαφορετικά είδη ταινιών κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη.

VICE: O δεύτερος στην ιεραρχία

Αμερικάνικη βιογραφία, 132’

Σκηνοθεσία: Άνταμ ΜακΚέι

Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς,  Στιβ Καρέλ, Σαμ Ρόκγουελ, Μπιλ Πούλμαν, Άλισον Πιλ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ συν-σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας «Το Μεγάλο Σορτάρισμα», Άνταμ ΜακΚέι, φέρνει στη μεγάλη οθόνη την κινηματογραφική βιογραφία του πιο αμφιταλαντευόμενου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ.

Η ταινία δείχνει, με κωμικό και γλαφυρό τρόπο, πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσινγκον κατάφερε να ανελιχθεί σε μία τόσο καίρια θέση και να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο.

Παράλληλα, περιγράφει τον καθοριστικό ρόλο του στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζορτζ Μπους αλλά και πώς αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι σήμερα.

Ο Ένοχος (Den Skyldige / The Guilty)

Αστυνομικό θρίλερ- δράμα, 85′

Σκηνοθεσία: Γκούσταβ Μέλερ

Πρωταγωνιστούν: Γιάκομπ Σέντεργκρεν

Η επίσημη πρόταση της Δανίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, έχει ήδη κερδίσει το Βραβείο Κοινού στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ ο πρωταγωνιστής τη,ς Γιάκομπ Σέντεργκρεν, απέσπασε το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας.

Ο Άσγκερ Χολμ (Γιάκομπ Σέντεργκρεν) δουλεύει ως αστυνομικός τηλεφωνητής στα επείγοντα περιστατικά της Άμεσης Δράσης, απαντώντας σε έκτακτες κλήσεις για βοήθεια. Η βάρδια του μοιάζει τυπική όπως και τις υπόλοιπες  μέρες, μέχρι να απαντήσει στο τηλεφώνημα μιας γυναίκας, που πιθανώς έχει απαχθεί.

Η βραδιά του θα πάρει αναπάντεχη τροπή, φέρνοντας στο φως ένα έγκλημα πολύ σοβαρότερο από αυτό που νόμιζε αρχικά, φέρνοντας στην επιφάνεια και δικά του τραύματα.

The Happytime Murders

Αμερικάνικη κωμωδία, 91’

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Χένσον

Πρωταγωνιστούν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζόελ ΜακΧέιλ, Μάγια Ρούντολφ

Μια πρωτότυπη ταινία που συνδυάζει πολλά διαφορετικά είδη ταινιών. Από τον δημιουργό των «Muppets», τη ταινία «The Happytime Murders» είναι γεμάτη σεξ, βία και… muppet αλητεία.

Σε έναν κόσμο, λοιπόν, που συνυπάρχουν η άνθρωποι με τα muppets, ένας ιδιωτικός ντεντέκτιβ ψάχνει να ανακαλύψει τον κατά συρροή δολοφόνο που στέρησε την ζωή στον αδερφό του και έχει βάλει στο μάτι τους πρωταγωνιστές μιας δημοφιλούς, παιδικής τηλεοπτικής σειράς.