Κοντά έξι μήνες πριν την επόμενη, 63η, διοργάνωσή του (7-17 Φεβρουαρίου 2013), και επιβεβαιώνοντας εκ νέου τις στενές… επαφές του με την σύγχρονη κινεζική σινεδημιουργία, το Φεστιβάλ Βερολίνου έχρισε πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον σπουδαίο κινέζο σκηνοθέτη Ουόνγκ Καρ Βάι. Αναφερόμενος στην επιλογή του 54χρονου Καρ Βάι, ο πρόεδρος της Μπερλινάλε, Ντίτερ Κόσλικ, έκανε λόγο για «έναν από τους πιο φημισμένους σκηνοθέτες της εποχής μας.

Η χαρακτηριστική «υπογραφή» του και η ποίηση της δουλειάς του μας έχουν συνεπάρει όλους. Η ανάληψη της προεδρίας της επιτροπής εκ μέρους του είναι μια ευχή που έγινε πραγματικότητα». Αλλά κι ο σκηνοθέτης της αλησμόνητης «Ερωτικής επιθυμίας» (2000) και του επίσης παινεμένου «2046» (2004), μόνο καλά λόγια είχε για την τιμητική πρόταση και τα νέα του «προεδρικά» καθήκοντα: «Η πρόσκληση του Ντίτερ πραγματικά με τιμά», είπε ο Καρ Βάι. «Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα επιστρέψω στο Βερολίνο και θα δω την πρόσφατη δουλειά κινηματογραφιστών από όλον τον κόσμο.

Θα ήταν μια υπέροχη εμπειρία για οποιονδήποτε σινεφίλ». Όταν ο φτασμένος επαγγελματίας παραμένει ένας μεθυσμένος ερασιτέχνης…

Πηγή: tospirto.net