Η Λουίζ πουλάει κρυφά τα σκουλαρίκια που της είχε χαρίσει ο στρατηγός σύζυγός της, αλλά εκείνα –μέσα από μια περίπλοκη διαδρομή– θα της επιστραφούν από έναν θαυμαστή και θα γίνουν η αφορμή για μια σειρά μοιραίων αποκαλύψεων.

«Η άγνωστη Κυρία», σκηνοθετημένη το 1953 από τον Max Ophuls, είναι μία από τις πιο εξεζητημένες και τεχνικά άρτιες ιστορίες αγάπης που γυρίστηκαν ποτέ. Είναι διάσημη για τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται τις κινήσεις της κάμερας, το χαριτωμένο στυλ της, τα σκηνικά, τα κοστούμια και φυσικά τα κοσμήματά της. Οι πρωταγωνιστές Danielle Darrieux, Charles Boyer και Vittorio De Sica, ενσαρκώνουν αβίαστα την κομψότητα.

Μία ταινία για την απατηλή λάμψη του ψεύδους και την ερωτική πλάνη μια κατ’ επίφαση κωμωδία με τραγική κατάληξη, στην οποία οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, τα σκουλαρίκια της ηρωίδας, σέρνουν τον χορό της υποκρισίας, της ανειλικρίνειας, της μικροψυχίας και της εκδίκησης. Χρησιμοποιώντας εκπληκτικά το θεατρικό του οπλοστάσιο, ο ποιητής του ψεύδους Μαξ Οφίλς μ’ ένα μελοδραματικό, πληθωρικό κινηματογραφικό ύφος, μετατρέπει τον κόσμο των ηρώων του σ’ ένα τεράστιο παλκοσένικο, πάνω στο οποίο οι ηδονές και οι απολαύσεις της ζωής χορεύουν αγκαλιά με την μοναξιά και τον θάνατο.

Θερινός Κινηματογράφος – Παραλία Ελευσίνας
Πέμπτη 2 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 21:15