Μια πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά σήμερα, με το φιλμ της ζωής του Σνόουντεν, την ταινία του Λόουτς που απέσπασε το φετινό Χρυσό Φοίνικα κι ένα all-star cast παραμύθι φαντασίας να ξεχωρίζουν.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Σνόουντεν»

Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν με τους: Τζότζεφ Γκόρντον – Λέβιτ, Σάιλιν Γούντλι, Ζάκαρι Κουίντο, Ρις Ίφανς

Η ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, υψηλόβαθμου στελέχους της CIA και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που αποκάλυπταν τις μεθόδους παρακολούθησης των… πάντων από την αμερικανική κυβέρνηση.

«Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Κεν Λόουτς με τους: Ντέιβ Τζονς, Χάιλι Σκουάιρς, Σάρον Πέρσι

Έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικ δεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το κρατικό επίδομα για να ζήσει. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο.

«7 Λεπτά Μετά τα Μεσάνυχτα»

Ισπανο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα με τους: Σιγκούρνι Γουίβερ, Φελίσιτι Τζόουνς, Λιούις ΜακΝτούγκαλ

Ο 12χρονος Κόνορ δυσκολεύεται να διαχειριστεί τη βαριά ασθένεια της μητέρας του, ενώ στο σχολείο εκφοβίζεται και βασανίζεται συστηματικά από τους συμμαθητές του. Ένα βράδυ η εμφάνιση ενός τέρατος/γιγάντιου δέντρου στο παράθυρό του, που θέλει να του διηγηθεί τρεις ιστορίες, θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

«Blood Father: Βίαιη Δικαιοσύνη»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Ρισέ με τους: Μελ Γκίμπσον, Ντιέγκο Λούνα, Γουίλιαμ Μέισι, Έριν Μοριάρτι

Ένας πρώην κατάδικος συναντά ξανά έπειτα από καιρό τη 17χρονη κόρη του και προσπαθεί να την προστατεύσει από τους εμπόρους ναρκωτικών που την καταδιώκουν για να τη σκοτώσουν.

«Μόνος στο Βερολίνο»

Αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Βενσάν Περέζ με τους: Ντάνιελ Μπρουλ, Έμα Τόμσον, Μπρένταν Γκλίζον

Στο Βερολίνο του 1940 και μετά το θάνατο του γιου τους στο μέτωπο ο Ότο και η Άννα Κουάγκελ αποφασίζουν να αντισταθούν στο φονικό ναζιστικό καθεστώς. Αφήνουν κρυφά σε διάφορα σημεία της πόλης καρτ ποστάλ με συνθήματα κατά του Χίτλερ, γεγονός που θα φέρει τον ευσυνείδητο αστυνομικό επιθεωρητή Έσεριχ στα ίχνη τους.

«Οι Ευχούληδες»

Aμερικανικό animation, σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ, Γουόλτ Ντορν

Η Πόπη και ο Κλωνάρης, δύο αταίριαστοι Ευχούληδες, ξεκινούν να σώσουν τους φίλους τους προτού αυτοί γίνουν γεύμα των κακών και γιγάντιων Μπέργκεν.

«Στη Σκιά του Φόβου»

Αγγλο-ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Μπαμπάκ Ανβάρι με τους: Ναργκές Ρασίντι, Αβίν Μανσαντί, Μπόμπι Ναντερί

Η Σιντέχ και η κόρη της ζουν στην Τεχεράνη του 1988, η οποία βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τις ιρακινές δυνάμεις. Ενώ φίλοι και συγγενείς εγκαταλείπουν την πόλη και η μικρή αρρωσταίνει όλο και περισσότερο, η Σιντέχ διαπιστώνει πως κάτι απόκοσμο κυκλοφορεί στο διαμέρισμά τους.

«Άφεριμ!»

Ρουμάνικη ταινία, σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε με τους: Τέοντορ Κόρμπαν, Μιχάι Κομανόιου, Τομά Κουζίν

Στη Βλαχία του 1835 ένας αστυνομικός και ο γιος του αναζητούν έναν τσιγγάνο σκλάβο ο οποίος δραπέτευσε από τον αφέντη του, τον αυταρχικό βογιάρο της περιοχής.