Με την έναρξη του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» στις 2 Οκτωβρίου, οι λάτρεις του σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από εξαιρετικές ταινίες που αντανακλούν τη μαγεία του κινηματογράφου. Ανάμεσα στα highlights της φετινής διοργάνωσης, ξεχωρίζει η προβολή του «ANORA» του Σον Μπέικερ, που έρχεται με ορμή από το Φεστιβάλ Καννών, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα, και αναμένεται να συνεχίσει θριαμβευτικά μέχρι τα επερχόμενα Όσκαρ. 

Το «ANORA» αναμένεται να καθηλώσει το κοινό με την αυθεντική της προσέγγιση στη θεματολογία της, που συνδυάζει κοινωνικές ανισότητες και μια ιδιαίτερη ερωτική ιστορία, την οποία ο Σον Μπέικερ μεταφέρει με έντονη αίσθηση ρεαλισμού. Η ταινία εξερευνά την αμερικανική κουλτούρα, φέρνοντας στο προσκήνιο ήρωες από το περιθώριο της κοινωνίας, κάτι που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του Μπέικερ. Είναι μια ταινία που επιβεβαιώνει την αξία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο για 30 χρόνια μας συστήνει πρωτοποριακούς σκηνοθέτες και ταινίες που δύσκολα βρίσκουν θέση στις mainstream κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία «ANORA» αναμένεται να καθηλώσει το κοινό με την αυθεντική της προσέγγιση στη θεματολογία της, που συνδυάζει κοινωνικές ανισότητες και μια ιδιαίτερη ερωτική ιστορία, την οποία ο Σον Μπέικερ μεταφέρει με έντονη αίσθηση ρεαλισμού. Η ταινία εξερευνά την αμερικανική κουλτούρα, φέρνοντας στο προσκήνιο ήρωες από το περιθώριο της κοινωνίας, κάτι που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του Μπέικερ. Είναι μια ταινία που επιβεβαιώνει την αξία του Διεθνούς Φεστιβάλ, το οποίο για 30 χρόνια μας συστήνει πρωτοποριακούς σκηνοθέτες και ταινίες που δύσκολα βρίσκουν θέση στις mainstream κινηματογραφικές αίθουσες.

Το φετινό Φεστιβάλ δεν θα ήταν τόσο λαμπρό χωρίς τη στήριξη της Nova, η οποία για ακόμη μία φορά αναλαμβάνει τον ρόλο του μεγάλου χορηγού, υποστηρίζοντας έμπρακτα τον θεσμό.  Στο πλαίσιο στήριξης της Nova στο Φεστιβάλ, οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη βραβευμένη ταινία «How to Have Sex» της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, η οποία έκανε αίσθηση πέρσι, κερδίζοντας τη Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο Novacinema1 (Κυριακή 6/10 στις 22.00) και θα είναι διαθέσιμη και στην πλατφόρμα ΕΟΝ, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει αυτήν τη μοναδική ταινία από την άνεση του σπιτιού του.

Με τις Νύχτες Πρεμιέρας να συνεχίζουν να φέρνουν στο φως ταινίες που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, η συνεργασία με τη Nova αναδεικνύει τη σημασία της υποστήριξης του κινηματογράφου και της εγχώριας δημιουργίας, προσφέροντας στον κόσμο μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με  μεγάλο χορηγό τη Nova, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 14 Οκτωβρίου. Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, CINOBO ΟΠΕΡΑ Ι & ΙΙ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΛΛΑΣ.