Ο Κολομβιανός ροκ σταρ Juanes, βραβευμένος με 26 Latin Grammy και τρία βραβεία Grammy μέχρι σήμερα, κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με τη δραματική ταινία «Pimpinero: Blood and Oil» του Αντρές Μπάις.

Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF).

Ο Juanes πρωταγωνιστεί μαζί με τον Αλμπέρτο Γκέρα, τον Αλεχάντρο Σπέιτσερ και τη Λάουρα Όσμα στο δραματικό θρίλερ βασισμένο σε γεγονότα που διαδραματίζονται στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας.

Η ιστορία που γράφτηκε από κοινού από τον Μπάις και τη Μαρία Καμίλα Αρίας έχει ως σκηνικό την αδυσώπητη έρημο μεταξύ αυτών των δύο χωρών όπου λαθρέμποροι βενζίνης γνωστοί ως “pimpineros” ρισκάρουν τη ζωή τους μεταφέροντας παράνομα καύσιμα πέρα από τα σύνορα, σύμφωνα με το Variety, το οποίο κοινοποίησε τρέιλερ της ταινίας.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Αντρές Καλντερόν, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Dynamo, μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παραγωγής στη Λατινική Αμερική με τίτλους όπως «Narcos», «The Head of Joaquín Murrieta», «American Made».

Μεγαλωμένος στην πόλη Μεδεγίν της Κολομβίας, ο Juanes άρχισε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 7 ετών και δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, Ekhymosis, στα 15. Αφού κυκλοφόρησε πέντε άλμπουμ με τους Ehkymosis και σημείωσε επιτυχία στη χώρα του, ο Juanes άρχισε να ηχογραφεί ως σόλο καλλιτέχνης το 2000. Με το ντεμπούτου σόλο άλμπουμ του, Fíjate Bien, κέρδισε τρία βραβεία Latin Grammy Awards, μεταξύ άλλων στην κατηγορία «καλύτερος νεοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης» και «καλύτερο σόλο ροκ άλμπουμ».

Πηγή: ΑΠΕ