Η Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ για το τελευταίο θρίλερ μυστηρίου «Trap» του M. Night Shyamalan, με πρωταγωνιστές τους Josh Hartnett, Saleka Shyamalan, Hayley Mills και Marnie McPhail.

Σύμφωνα με το Variety, το «Trap» ακολουθεί έναν πατέρα και μια έφηβη κόρη που παρακολουθούν μια συναυλία ποπ, όπου συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο ενός σκοτεινού και δυσοίωνου γεγονότος. Η πρώτη ματιά της ταινίας προβλήθηκε στο φετινό CinemaCon στο Λας Βέγκας.

Στο τρέιλερ, ο χαρακτήρας του Hartnett και η κόρη του, Jody, βρίσκονται στη συναυλία της ποπ σταρ Lady Raven. Όταν ο Hartnett τρέχει στην τουαλέτα, βλέπει ότι υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία στη συναυλία και γρήγορα μαθαίνει ότι βρίσκονται εκεί για να πιάσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο.

Η ανατροπή έγκειται στο ότι ο Hartnett είναι ο δολοφόνος που ψάχνουν και αποκαλύπτεται στο τηλέφωνό του ότι κρατάει όμηρο ένα θύμα. Το τρέιλερ τελειώνει με τον Hartnett να γελάει μανιωδώς με τον εαυτό του.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι μέρος της γοητείας της δημιουργίας της ταινίας ήταν η ιδέα της αφήγησης της ιστορίας «από την οπτική γωνία ενός απροσδόκητου προσώπου» -στην προκειμένη περίπτωση, του δολοφόνου -τον οποίο υποδύεται ο Hartnett.

«Οδηγούσε όλο και περισσότερο σε αυτή τη σκοτεινή χιουμοριστική οπτική γωνία που έχει το “Servant” και το “The Visit” και το “Split”».

Η ιδέα πίσω από την έμπνευση της ταινίας

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης μίλησε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Empire για την ιδέα πίσω από την επερχόμενη ταινία του με πρωταγωνιστή τον Josh Hartnett. Όταν τον ρώτησαν πώς σκέφτηκε την ταινία, ο Shyamalan απάντησε: «Τι θα γινόταν αν η “Σιωπή των Αμνών” λάμβανε χώρα σε μια συναυλία της Taylor Swift;».

Ο Shyamalan δήλωσε ότι η ταινία είναι εμπνευσμένη εν μέρει από την «διεστραμμένη και αστεία» πραγματική «Επιχείρηση Ναυαρχίδα» του 1985, μια επιχείρηση των U.S. Marshals και του Μητροπολιτικού Αστυνομικού Τμήματος της Ουάσινγκτον, η οποία οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 100 καταζητούμενων φυγάδων αφού τους έπεισαν να πάνε σε ένα στάδιο με δωρεάν εισιτήρια του NFL. Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι η ανερχόμενη μουσική καριέρα της κόρης του επηρέασε, επίσης, την ιστορία.

«Σκηνοθέτησα μια ολόκληρη συναυλία!» δήλωσε στο Empire. «Και δεν ήταν απλά ένα πράγμα στο παρασκήνιο. Είναι εξίσου σημαντικό. Δεν υπάρχει καμία προσποιητή συναυλία που λαμβάνει χώρα. Λατρεύω την ιδέα του κινηματογράφου ως παράθυρα μέσα σε παράθυρα. Ένας από τους λόγους για να έρθεις να δεις την ταινία στον κινηματογράφο είναι επειδή υπάρχει κυριολεκτικά μια πραγματική συναυλία που δεν μπορείς να δεις πουθενά αλλού εκτός από την ταινία».

Ο σκηνοθέτης- σεναριογράφος του Knock at the Cabin εξήγησε ότι ήθελε η συνολική ταινία να είναι μια πρωτότυπη και μοναδική εμπειρία για τους θεατές.

«Πιστεύω πραγματικά στην πρωτότυπη ταινία», πρόσθεσε ο Shyamalan. «Θέλω η βιομηχανία να κινηθεί προς μια πιο πρωτότυπη αφήγηση. Νομίζω ότι θα αρέσει πραγματικά στο κοινό. Κοιτάξτε, ξέρω ότι υπάρχει ασφάλεια στην πνευματική ιδιοκτησία. Αλλά είναι πραγματικά σημαντικό να ερχόμαστε στον κινηματογράφο και να βλέπουμε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτό».