Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Ιστορίες Καλοσύνης», μετά τον θρίαμβό τους στις Κάννες, έρχονται αυτή την εβδομάδα και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και όπως φαίνεται, ο έλληνας σκηνοθέτης θα μας στείλει και πάλι στα σινεμά, όπως έκανε πριν λίγους μήνες με το Poor Things.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, έχουμε και άλλη μία ελληνική πρεμιέρα και δεν είναι άλλο από το ντοκιμαντέρ για τον αξέχαστο και σπουδαίο συνθέτη, Γιάννη Σπανό. Στις νέες ταινίες που ξεχωρίζουν, είναι και το Furiosa: A Mad Max Saga με τους Άνια Τέιλορ-Τζόι και Κρις Χέμσγουορθ.

Ιστορίες Καλοσύνης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι, Χονγκ Τσάου, Τζο Αλγουιν, Μαμούντου Ατι, Χάντερ Σέιφερ
Διανομή: Feelgood

Η υπόθεση
Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ Έμα Στόουν και τους υποψήφιους για Όσκαρ Γουίλεμ Νταφόε και Τζέσι Πλέμονς είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Furiosa: A Mad Max Saga

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Σενάριο: Τζορτζ Μίλερ, Νίκο Λαθούρις
Πρωταγωνιστούν: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Κρις Χέμσγουορθ, Αλάιλα Μπράουν, Τομ Μπερκ, Τσάρλι Φρέιζερ, Άνγκους Σάμπσον, Νέιθαν Τζόουνς, Ντάνιελ Γουέμπερ, Αλίλα Μπράουνι
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Φουριόζα αρπάζεται από την Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Ντεμέντους. Καθώς περιπλανιούνται στην άγονη γη, καταλήγουν στην Ακρόπολη που βρίσκεται υπό την ηγεμονία του Αθάνατου Τζο. Ενώ οι δύο τύραννοι αλληλοσπαράζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει, η Φουριόζα πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες για να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Γιάννης Σπανός: Πίσω απ’ τη Μαρκίζα

Σκηνοθεσία: Αρης Δόριζας
Σενάριο: Αρης Δόριζας
Μουσική: Γιάνης Σπανός
Διάρκεια: 118 λεπτά
Διανομή: Rosebud 21

Η υπόθεση
Ο Γιάννης Σπανός, η μουσική ιδιοφυία πίσω από κλασικά τραγούδια και αειθαλείς μελωδίες που επέλεξε να μείνει μακριά από τα φώτα, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο ντοκιμαντέρ «Γιάννης Σπανός: Πίσω Απ’τη Mαρκίζα». Μέσα από δικά του λόγια, αλλά και τις αναμνήσεις και διηγήσεις δεκάδων επώνυμων συνεργατών και φίλων του, σκιαγραφείται από το σκηνοθέτη Άρη Δόριζα η ζωή και η σχεδόν 60ετής καλλιτεχνική πορεία του ανθρώπου που καθόρισε την ελληνική μουσική, δημιούργησε το Νέο Κύμα και γοήτευσε με το ταλέντο του μέχρι και την Brigitte Bardot, του οποίου όμως το έργο παραμένει σε ασυμφωνία με τη φήμη του. Σε αυτό το μοναδικό ντοκουμέντο, ο ίδιος ο Σπανός, σε διάλογο με το σκηνοθέτη, επιχειρεί να εξηγήσει γιατί ο δημιουργός δεν μπορεί τελικά να είναι σπουδαιότερος από το έργο του.

Η Κόρη του Μπαμπά

Σκηνοθεσία: Εργουάν Λε Ντουκ
Σενάριο: Εργουάν Λε Ντουκ
Πρωταγωνιστούν: Ναχουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Σελέστ Μπρουνκέλ
Διάρκεια: 91 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Ο Ετιέν είναι μόλις είκοσι ετών όταν ερωτεύεται τη Βαλερί και λίγο μεγαλύτερος όταν γεννιέται η κόρη τους, η Ρόζα. Τότε, η Βαλερί τους εγκαταλείπει. Ο Ετιέν επιλέγει να μην το κάνει μεγάλο θέμα και χτίζει μια ευτυχισμένη ζωή μαζί με το παιδί του. Δεκαεξίμισι χρόνια αργότερα, την ώρα που πατέρας και κόρη είναι έτοιμοι να αποχωριστούν με τη σειρά τους, το παρελθόν επιστρέφει…

Ζωικό Βασίλειο

Σκηνοθεσία: Τομα Καγιέ
Σενάριο: Τομα Καγιέ, Πολίν Μουνιε
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντουρίς, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Πολ Κιρσέρ
Διάρκεια: 130 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Σε έναν κόσμο που πλήττεται από ένα κύμα μεταλλάξεων που σταδιακά μεταμορφώνουν μερικούς ανθρώπους σε ζώα, ο Φρανσουά κάνει ό,τι είναι δυνατό για να σώσει τη γυναίκα του, που έχει προσβληθεί από αυτή τη μυστηριώδη ασθένεια. Καθώς η κοινωνία μπαίνει σε μια νέα τάξη πραγμάτων, αυτός και ο 16χρονος γιος του, Εμίλ, ξεκινούν μια αποστολή που θα τους αλλάξει για πάντα.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Σκηνοθεσία: Σπένσερ Κόεν, Ανα Χάλμπεργκ
Σενάριο: Σπένσερ Κόεν, Ανα Χάλμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Χάριετ Σλέιτερ, Αντεν Μπράντλεϊ, Αβάντικα, Βόλφγκανγκ Νόβογκρατζ
Διάρκεια: 92 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
Όταν μια παρέα φίλων παραβιάζει τον ιερό κανόνα της τράπουλας των Ταρώ, ποτέ να μην χρησιμοποιείς την τράπουλα κάποιου άλλου, απελευθερώνουν εν αγνοία τους ένα ανείπωτο κακό που είναι παγιδευμένο μέσα στα καταραμένα χαρτιά. Ένας προς έναν, έρχονται αντιμέτωποι με τη μοίρα για να καταλήξουν σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο θάνατο και να ξεφύγουν από το μέλλον που προδιαγράφουν τα Ταρώ.