Λίγοι μήνες απομένουν ακόμα μέχρι το «Alien: Romulus» να φτάσει στη μεγάλη οθόνη -η πρεμιέρα της υπολογίζεται για τον Αύγουστο- αλλά παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ταινία του Fede Álvarez.

Η ταινία αποτελεί την έβδομη «δόση» του franchise «Alien», ενώ είναι η πρώτη μετά το «Alien: Covenant». Αυτή τη φορά, όμως, ο σκηνοθέτης του «Evil Dead», Fede Álvarez, βάζει την υπογραφή του, οπότε να περιμένετε πολλά ουρλιαχτά και τρόμο. 

Tο «Alien: Romulus» επικεντρώνεται σε μια ομάδα νεαρών εξερευνητών σε μια εγκαταλελειμμένη ερευνητική εγκατάσταση, όπου έρχονται αντιμέτωποι με κάποιους γνώριμους εχθρούς.

Η ταινία διαδραματίζεται μεταξύ των γεγονότων του «Alien» του Ridley Scott και του «Aliens» του James Cameron. «Μιλούσαμε για το “Πώς θα μπορούσε αυτό να είναι ένα παιδί των δύο”; Έτσι, έχουμε αυτές τις αυξημένες στιγμές, αλλά στη συνέχεια κανονικό τρόμο», δήλωσε η Spaeny στο Total Film. Ο Álvarez έχει, επίσης, περιγράψει την ταινία ως «τρόμο επιβίωσης».

Το «Alien: Romulus», ωστόσο, σύμφωνα με το gamesradar.com, είναι και μία αυτόνομη ιστορία, σύμφωνα με τον Álvarez. «Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί αυτή η ταινία: αν δεν έχετε δει ποτέ καμία ταινία Alien, θα περάσετε υπέροχα», δήλωσε στο Total Film. «Δεν θα νιώσετε ότι χάνετε κάτι. Αλλά αν έχετε δει μία ή περισσότερες – ω, φίλε, θα περάσετε τέλεια. Τουλάχιστον, το ελπίζω! Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μια αυτόνομη ιστορία, αλλά είναι γεμάτη με αναφορές σε κάθε ταινία. Είναι πραγματικά ένα ερωτικό γράμμα προς όλες τις άλλες ταινίες».

Τι καταλαβαίνουμε από το teaser τρέιλερ

Το πρώτο τρέιλερ του «Alien: Romulus» δίνει μια σύντομη αλλά γλυκιά ιδέα για το τι να περιμένουμε από την ταινία – ουρλιαχτά που προκαλούν ανατριχίλα, άφθονο αίμα και μερικούς τρομερούς Facehuggers.

Το τρέιλερ ανοίγει με μερικά πλάνα από εγκαταλελειμμένους διαδρόμους, ενώ φωνές εκλιπαρούν για βοήθεια στο βάθος. «Βοήθεια! Κάποιος να με βοηθήσει, παρακαλώ!» φωνάζει κάποιος.  «Όχι, όχι, δεν… δεν ξέρω τι είναι!» λέει ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος φωνάζει: «Πάρτε το μακριά μου».

Η Raines, που την ενσαρκώνει η Cailee Spaeny, έχει επίσης μία πολύ ωραία εισαγωγή, καθώς μπαίνει στο κάδρο κρατώντας ένα παλμικό τουφέκι σε έναν φόρο τιμής στην Ripley (Sigourney Weaver) στο Aliens.