Το Breaking Bad της AMC θεωρείται πλέον (και δίκαια) ως μια από τις σπουδαιότερες σειρές όλων των εποχών. Το καταπληκτικό σενάριο και οι εξαιρετικές ερμηνείες ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για την τεράστια επιτυχία.

Κάθε χαρακτήρας της σειράς έχει τέτοιο σεναριακό βάθος με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι άγνωστες ακόμη και για τους φανατικούς θεατές, όπως αναφέρει δημοσίευμα του .

Τα σάντουιτς του Walter

Στο πρώτο επεισόδιο, όταν ο Walt εξέθεσε τους εμπόρους ναρκωτικών σε αέριο φωσφίνης, ο έμπορος γνωστός ως Krazy-8 επέζησε από θαύμα. Στη συνέχεια, ο Walt και ο Jesse απήγαγαν τον Krazy-8, δένοντάς τον στο υπόγειο του Pinkman. Σιγά-σιγά κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου, ο Walter βρίσκει τη δύναμη να δολοφονήσει τον έμπορο ναρκωτικών.

Μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια για το Krazy-8 είναι ότι του άρεσε να τρώει τα σάντουιτς του χωρίς την κόρα του ψωμιού. Αφού τον δολοφόνησε, ο Walter υιοθέτησε και αυτό το χαρακτηριστικό. Αργότερα, στο επεισόδιο 1 της σεζόν 3, ο Walter εμφανίζεται να αφαιρεί την κόρα από το δικό του σάντουιτς.

Ο Jesse δεν αποκαλεί (σχεδόν) ποτέ τις γυναίκες «σκύλα»

Ο Jesse χρησιμοποιεί την λέξη «σκύλα» σε τέτοιο βαθμό που χάνει το νόημα της. Υπάρχει όμως μια αξιοσημείωτη εξαίρεση. Σε όλη τη σειρά σχεδόν ποτέ δεν αποκαλεί καμία γυναίκα «σκύλα». Ο «κανόνας» παραβιάζεται όταν αναφέρεται στη μητέρα του και τη γυναίκα του Walter, τη Skyler White. Αν και πρόκειται για έναν εξαιρετικά σκληρό χαρακτήρα, αυτό η σεναριακή λεπτομέρεια δείχνει πως στο βάθος είναι λίγο τζέντλεμαν.

Ο Mike γνώριζε πάντα την αλήθεια για τον Walt

Από πολύ νωρίς στη σχέση τους, ο Mike ήταν πάντα πολύ αγενής με τον Walter White. Μετά από πιο προσεκτική ανάλυση, είναι σαφές ότι ο Mike δεν συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε κανέναν άλλο. Έχει μια συγκεκριμένη αντίδραση με τον Walter White.

Ο Mike ήξερε ακριβώς ποιος ήταν ο Walter White όλη την ώρα. Ενώ ο Walter είναι σε θέση να ξεγελάσει τους περισσότερους χαρακτήρες (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του) ώστε να πιστέψουν ότι είναι ένα σχετικά καλό άτομο που έχει εμπλακεί σε μια κακή επιχείρηση, ο Mike ξέρει ότι ο Walter είναι ένας επικίνδυνος υποκριτής.

Ο Walter Jr. πήρε τα δημητριακά του

Στο έβδομο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, ο Walter Jr. καυγάδισε σχετικά με τα δημητριακά του πρωινού του. Η Skyler είχε πάρει τα Rasin Bran, αλλά αυτό που είχε ζητήσει ο Walter Jr. ήταν τα Rasin Bran Crunch. Αργότερα, στο δεύτερο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν, ο Walter ρίχνει μια ματιά στον πάγκο της κουζίνας. Στη συνέχεια, η κάμερα γυρίζει προς τα πάνω για να αποκαλύψει ένα κουτί Rasin Bran Crunch έτοιμο να σερβιριστεί για πρωινό. Φαίνεται ότι η Skyler τελικά τα κατάφερε.

Η Marie έχει εμμονή με το μωβ

Η Marie Schrader έχει πρόβλημα με την κλεπτομανία. Κάθε φορά που αντιμετώπιζε οποιοδήποτε είδος κρίσης, παραμέλησης ή προβλημάτων στο σπίτι, κατέφευγε ξανά στην κλοπή. Μια ακόμη «μανία» της ήταν το μωβ χρώμα. Το μωβ συχνά συνδέεται με τον πλούτο και την υπερβολή και πιθανόμ υποσυνείδητα να επιθυμεί να δείχνει ότι είναι πιο υψηλού επιπέδου, όπως κάνει με τα πολλά ακριβά αντικείμενα που κλέβει.

Ο Hank γνώριζε όσα δεν ήξερε ο Jack

Στις στιγμές του θανάτου του, έδρασε με αρκετή γενναιότητα. Γνωρίζοντας ότι ο ακροδεξιός (οπαδός της λευκής υπεροχής) αρχηγός Jack έπαιζε με τον Walter και δεν επρόκειτο ποτέ να τον αφήσει να ζήσει, ο Hank αρνήθηκε να εκλιπαρήσει για τη ζωή του. Ήξερε ότι ήταν νεκρός από τη στιγμή που ο Jack έπεσε πάνω του.

Αντίθετα, ο Jack εκλιπαρούσε για τη ζωή του όταν ο Walter πήρε το πάνω χέρι στο φινάλε της σειράς. Ο Jack προσέφερε στον Walter ό,τι ήθελε. Αυτό που δεν κατάλαβε ο Jack, σε αντίθεση με τον Hank, ήταν ότι ο Walter είχε αποφασίσει πολύ νωρίτερα πως θα τον σκότωνε.

Τα ρούχα του Walter

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων σεζόν της σειράς, η αθωότητα του Walter χάνεται απότομα. Γίνεται από ένας ήρεμος δάσκαλος χημείας σε παρασκευαστή μεθαμφεταμινών. Υπάρχουν αρκετές μικρές λεπτομέρειες στο ντύσιμό του που αντικατοπτρίζουν την αλλαγή στον χαρακτήρα του. Στην αρχή της πρώτης σεζόν, ο Walter φοράει βαρετά ρούχα σε απλά χρώματα. Καθώς «παρακμάζει» ηθικά, τα ρούχα του γίνονται όλο και πιο σκούρα. Μέχρι τη στιγμή που Walter αφήνει την Jane να πεθάνει και τον διώχνει ο Skyler στο τέλος της δεύτερης σεζόν, τα ρούχα του είναι όλα μαύρα ή πολύ σκούρα καφέ.

Ο Gus είχε ρομαντικά συναισθήματα για τον Max

Ο Max Arciniega, ο συνεργάτης του Gustavo στο ξεκίνημα του Los Pollos Hermanos, δολοφονείται τραγικά σε μια flashback σεκάνς. Ο Gus είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Max, έκανε τα πάντα για αυτόν και ο θάνατός του τον μετέτρεψε σε ένα σαδιστικό τέρας. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστηρίξει πως η σχέση του Gus με τον Max ήταν πολύ πιο βαθιά. Τελικά σε συνεντεύξεις του Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, του ηθοποιού που υποδυόταν τον Gus, επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο άντρες ήταν πράγματι εραστές.

Ο Jesse αγαπούσε τα παιδιά

Αν και στην πρώτη σεζόν ο Jesse παρουσιάζεται ως ένας αντιπαθής αποτυχημένος έμπορος ναρκωτικών, όσο προχωράει η σειρά εμβαθύνει στον χαρακτήρα του. Μέχρι το τέλος, ο Jesse είναι ίσως ο χαρακτήρας με τη μεγαλύτερη αλλαγή στη σειρά. Νιώθει αληθινές τύψεις για τις πράξεις του, ενώ υπάρχουν και αναλαμπές ηθικής. Αυτό φαίνεται κάθε φορά που ο Jesse αλληλεπιδρά με παιδιά. Φαίνεται να αγαπά τα παιδιά και έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτά. Οι στιγμές που τον συγκλονίζουν περισσότερο είναι όταν ο Walter θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών. Ίσως τα παιδιά αντιπροσωπεύουν την αθωότητα που θα ήθελε να είχε πίσω ο Jesse.

Ο Walter White ήταν πάντα ένας κακός τύπος

Η βασική αρχή είναι πως ακόμη και ένας καθημερινός, αξιοπρεπής άνθρωπος, όπως ο καθηγητής χημείας του γυμνασίου, Walter White, θα μπορούσε να μετατραπεί σε τέρας υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η αλήθεια είναι ότι ο Walter ήταν πάντα ένα τέρας.

Καθώς η σειρά πλησιάζει στο τέλος της, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Walter White είχε πάντα ένα μίσος και μια επιθυμία για δύναμη που έβραζε μέσα του. Η διάγνωση του καρκίνου του Walter ήταν απλώς η τελευταία ώθηση που του επέτρεψε να πραγματοποιήσει τις πιο κρυφές επιθυμίες του.