Είτε περιμένετε να φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, είτε έχετε ήδη επιστρέψει, ένα ποτό στις ταράτσες της πόλης σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.
Με θέα που πραγματικά συγκλονίζει, απολαύστε το καλοκαίρι στην πόλη σε στέκια που προσφέρουν την Αθήνα στο… ποτήρι σας!
Retire
Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και σούπερ cocktails για τα καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.
City Zen
Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου. Το all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Το Λοκάλι
Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.
Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί. Σημείο αναφοράς του και η εκπληκτική ταράτσα του.
Manouka
Με ατού του την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, το Manouka είναι από τα πιο χαλαρωτικά wine bars στο κέντρο, καθώς το βλέμμα χάνεται σε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia και δίνει έμφαση σε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, οι οποίες συνδυάζονται άριστα με τις προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας παρασκευασμένες με πληθώρα ΠΟΠ προϊόντων από διάφορα σημεία της Ελλάδας.