Όσοι από εσάς έχετε παίξει κάποιο από τα τελευταία παιχνίδι της σειράς Call of Duty τότε γνωρίζεται πως απλά το παιχνίδι αυτό πραγματοποιεί τα όσα υπόσχεται μέσα από την «κινηματογραφική» εμπειρία που καταφέρνει να αποδώσει.

Σενάριο

Αυτή την φορά το σενάριο του Call of Duty: Black Ops δεν διαδραματίζεται ούτε στον ΄Β Παγκόσμιο αλλά ούτε και στην σύγχρονη εποχή. Διαδραματίζεται στην περίοδο του Ψυχρού Πόλεμου, μία εποχή που τα video games είχαν ξεχάσει εντελώς.

Το παιχνίδι ξεκινάει με εσάς στον ρόλο του ειδικού πράκτορα Alex Mason. O Mason βρίσκετε δεμένος σε μια καρέκλα, μέσα σε ένα δωμάτιο δωμάτιο ανάκρισης. Μπροστά του βρίσκονται κάποιες οθόνες που δείχνουν διάφορα πράγματα από το παρελθόν του και μία σειρά από διάφορα όργανα. Από τα μεγάφωνα στο δωμάτιο ανάκρισης ακούγετε η αλιωμένη φωνή του ανακριτή ο οποίος κάνει αρκετές ερωτήσεις που αφορούν το παρελθόν του και αρεά και πού του κάνει και ένα ηλεκτροσόκ.

Στην αρχή της ανάκρισης ο Mason δεν έχει ιδέα για πιο λόγο περνάει αυτό το μαρτύριο αλλά όσο η ανάκριση προχωράει θυμάται όλο και περισσότερα.

Βεβαίως κάθε φορά που ο ανακριτής κάνει μία ερώτηση το παιχνίδι μας μεταφέρει στην χρονική περίοδο που αφορά η ερωτηση αυτή και αναλαμβάνουμε δράση.

Το campaign, όπως και όλα τα campaign των τίτλων Call of Duty, μας μεταφέρει σε διάφορες περιοχές της υφηλίου, όπως η Κούβα, το Βιετνάμ, τα Ουράλια Όρη της Ρωσίας, το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ και το Χονγκ Κονγκ και όπως πάντα η ιστορία συνδέει όλες αυτές τις περιοχές με αρκετά ομαλό τρόπο.

Gameplay

Το gameplay δεν έχει αλλάξει και πολύ από αυτό του Modern Warfare 2. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δεν είμαστε ποτέ μόνοι μας. Οι σύντροφοι μας πάντα μας συνοδεύουν ενώ όπως και όλα τα τελευταία CoD η δράση είναι αρκετά έντονη. Τα σημεία που πρέπει να πάμε για να εκτελέσουμε την αποστολή μας πάντα δείχνονται με ένα αρκετά σαφές Way Point. Το μόνο που ίσως να σας φανεί διαφορετικό είναι πως στο Black Ops η παρουσία των οχημάτων είναι περισσότερη από κάθε άλλο CoD.

Μετά την ολοκλήρωση του Campaign έρχετε η ώρα του multiplayer το οποίο και αυτό με την σειρά του μας εκλπήσει ευχάριστα με την πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης που προσφέρει για τον χαρακτήρα μας αλλά και για τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Βεβαίως τα killstreaks στα οποία έχουμε συνηθίσει και από το Modern Warfare 2. Η ολοκαίνουργια προσθήκη αυτού του multiplayer είναι το Combat Training mode στο οποίο μπορείτε να προπονηθείτε αντιμετωπίζοντας bots έτσι ώστε να εξοικειωθείτε πριν αντιμετωπίσετε πραγματικούς αντιπάλους.

Επίσης το Multiplayer πλέον έχει το δικό του νόμισμα. Οτιδήποτε θέλετε να αποκτήσετε (από όπλα μέχρι perks) μπορείτε να τα αγοράσετε χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα CoD points. Τα CoD Points τα μαζεύετε μέσα από τις επιδόσεις σας σε κάθε μάχη που παίρνετε μέρος. Συνιστώ προσοχή για το πώς θα τα χρησιμοποιήσετε στην αρχή.

Και αφού περάσετε ώρες με το Multiplayer τότε ίσως να θέλετε να ασχοληθείτε και με το Zombie mode το οποίο το έχετε γνωρίσει από το Call of Duty: World at War. Βεβαίως σε αυτό το Zombie mode οι παίκτες υποδύονται τους Κένεντι, Νίξον, Μακναμάρα και Κάστρο ενώ η περιοχή που τα Zombies επιτίθενται βρίσκεται μέσα στο Πεντάγωνο.

Πηγή: gamebot.gr