Λύσεις για διασκέδαση υπάρχουν για όλα τα βαλάντια ακόμα και για όσους έχουν άδειο πορτοφόλι! Η Θεσσαλονίκη προσφέρει αρκετές επιλογές, πάρτε μια ιδέα…

Δωρεάν προβολές στο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου. Θα προβληθούν οι ταινίες που θα μας μεταδώσουν τη φλόγα των ανεξάρτητων δημιουργών, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο.

Το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου χωρίζεται στις εξής ενότητες: Στα Διαγωνιστικά Τμήματα των ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, όπου θα συμμετάσχουν ταινίες από όλα τα είδη του κινηματογράφου ισότιμα. Στο Φόρουμ, όπου προβάλλονται οι ταινίες εκτός συναγωνισμού, οι οποίες, για δεοντολογικούς λόγους δεν μπορούν να συναγωνιστούν. Τα αφιερώματα σε προσωπικότητες του κινηματογραφικού χώρου. Οι ταινίες που επέλεξε, σε δύο προγράμματα, το Σωματείο «Μικρό», το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο της ταινίας μικρού μήκους.

Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια). Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου. Ώρα έναρξης προβολών: 18.00

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη του τέλους του 19ου αιώνα στον Toulouse Lautrec και μαζί μιαν αναδρομή σε αυτή την γοητευτική και κρίσιμη εποχή, την Belle Époque, που καθόρισε εξελίξεις και συμπεριφορές του 20ού αιώνα.