Στο άκουσμα της λέξης παγωτό οι περισσότεροι φέρνουμε κλασικές γεύσεις στο νου όπως σοκολάτα, βανίλια, φράουλα κ.α. Τι θα λέγατε για μια πιο πρωτότυπη γευστική, εμπειρία, επιλέγοντας ανάμεσα σε πιο περίεργες γεύσεις όπως χαλβά, ρακόμελο ή ρυζόγαλο; Τα στέκια στην Αθήνα που ακολουθούν παρακάτω, σίγουρα, θα σας κάνουν να τα ξαναεπισκεφτείτε.

Epik- Χαλβάς

Μια gelateria στην Πλατεία Μαβίλη (Δορυλαίου 2) που ναι μεν διαθέτει τις κλασικές γεύσεις που φέρνουμε στο νου στο άκουσμα της λέξης παγωτό -σοκολάτα, βανίλια, σορμπέ κ.α.- αλλά ξεχωρίζει για τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις του, βασισμένες κυρίως στην παράδοση, όπως το λουκούμι τριαντάφυλλο από τη Σύρο και το γιαούρτι από τη Μάνη, ο χαλβάς κ.α. Στις νέες προσθήκες η γεύση ξινόμηλο, με ξινόμηλο Νεάπολης, κατσικίσιο τυρί Καλαβρύτων και τυρί.

Fatto a Mano- Ρακόμελο

Αν δεν έχετε επισκεφτεί έστω και μία φορά το Fatto a Mano στο Περιστέρι (Κώστα Βάρναλη 21) τότε σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ένα από τα καλύτερα παγωτά στην πόλη. Πρόκειται για 100% φυσικό, χειροποίητο παγωτό σε διάφορους πρωτότυπους και άκρως γευστικούς παραδοσιακούς συνδυασμούς. Όπως και το παγωτό ρακόμελο με αυθεντική κρητική ρακή και θυμαρίσιο, κρητικό μέλι.

Dickie Dee- Μαλλί της γριάς

Το λιλιπούτειο και προσεκτικά στημένο Dickie Dee, στο ισόγειο ενός κτιρίου του 1920 στο Σύνταγμα (Βουλής 23), σερβίρει χειροποίητο soft παγωτό σε διάφορες γεύσεις (ανθόγαλο, μαύρη vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και φιστίκι), αλλά και συγκλονιστικά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσετε. Το καλύτερο; Μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας μέσα σε φωλιά από μαλλί της γριάς! Θα βρείτε επίσης καλό καφέ, ωραία λεμονάδα, αλλά και κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες.

Ice Roll- Παγωτό σε ρολάκι

Στο IceRoll (Αθηνάς 2 & Ερμού), μια ανάσα από την πλατεία Μοναστηρακίου, θα απολαύσετε αληθινά φρέσκο παγωτό, που παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου την ώρα της παραγγελίας. Πρόκειται για μία τεχνική, όπου φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα και τα αγαπημένα σας υλικά πέφτουν σε μία παγωμένη πλάκα και γίνονται λαχταριστό παγωτό σε ρολάκια μπροστά στα μάτια σας. Αφού, λοιπόν, διαλέξετε τη βάση σας (φρέσκο γάλα με βανίλια, σοκολάτα ή γάλα καρύδας), μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας: φρούτα εποχής που κόβονται εκείνη τη στιγμή, σοκολάτες, καραμέλα, τσουρέκι, ξηρούς καρπούς αλλά και υγιεινά super foods.

Χαρά- Ρυζόγαλο

Παγωτό Χαρά

Το φημισμένο παγωτό της Χαράς (Πατησίων 339), η συνταγή του παραμένει αναλλοίωτη από το 1969, ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού γιατί παράγεται από φρέσκο γάλα που παραλαμβάνεται καθημερινά από τα βοσκοτόπια της Πάρνηθας, των Τρικάλων και του Κιλκίς. Στις κορυφαίες γεύσεις το παγωτό σικάγο με καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα, το ρυζόγαλο και το γιαούρτι με ρόδι, κανέλα και καρύδια.