Με τον καιρό να κάνει τα δικά του τερτίπια και να μην θέλει ακόμα να μας θυμίσει πως έχει έρθει η άνοιξη, δίνουμε ραντεβού για ποτό σε μπάρες μέσα, σε καθιερωμένα μπαρ που φημίζονται τόσο για την εκλεκτική ατμόσφαιρά τους όσο, φυσικά, και για τα εξαιρετικά cocktail τους.

Zebra

Προστέθηκε στην πιάτσα του Νέου Ψυχικού και έχει ήδη καταφέρει να αναδειχθεί σε στέκι. Ο τέλειος χώρος με την επιβλητική διακόσμηση, η πρωταγωνίστρια μπάρα, η cool ατμόσφαιρα και τα εξαιρετικά cocktails από τους λόγους που θα το επισκεφτείτε ξανά και ξανά. Την cocktail list έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Χουσέας, κι αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να το προτιμήσει κανείς για την νυχτερινή του έξοδο.

Juan Rodriguez

Mε εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις καθιερωμένες γειτονιές της Αθήνας. Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ  τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.

Baba Au Rum

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cocktail bars στην Αθήνα αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars. Το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές. Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!

Jazz n Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρ- θρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από την δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.

Barreldier

Με αισθητική που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει παρόμοια μπαρ ευρωπαϊκών μητροπόλεων, το Barreldier στη στοά Μπολάνη, επί της Βουλής, είναι από τα μπαρ που γίνονται αμέσως στέκι. Ζεστή ατμόσφαιρα, όμορφο περιβάλλον και μια ενδιαφέρουσα cocktail list, με έμφαση στα παλαιωμένα cocktails, από τα χαρακτηριστικά του που έχουν κερδίσει το κοινό της Αθήνας. Εκτός από τα εξαιρετικά cocktails, τον τελευταίο καιρό φημίζεται και για το πλούσιο brunch του.