Ο Σατιατζίτ Ράι, ο τιτάνας του ινδικού σινεμά και δημιουργική διάνοια σε ό,τι κι αν έκανε στη ζωή του, έρχεται δυνατά στο Netflix, θυμίζοντάς μας πως όταν θέλει, ο streaming πάροχος φτιάχνει υπέροχα πράγματα.

Ray λένε τη νέα σειρά (Σατιατζίτ Ράι στα ελληνικά) και κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιουνίου, ως ένα από τα λαμπρότερα φετινά προγράμματα του Netflix.

Σπουδαία τηλεόραση: To Netflix φέρνει στις 25 Ιουνίου σειρά με τις ιστορίες του Σατιατζίτ Ράι

Η σειρά δεν είναι απλώς μια σειρά ανθολογίας που αποτείνει φόρο τιμής στον μεγάλο δημιουργό.

Τρεις σημαντικοί σύγχρονοι ινδοί σκηνοθέτες έχουν αναλάβει το έργο, να προσαρμόσουν για τη μικρή οθόνη τέσσερις ιστορίες μικρού μήκους από την πένα του Ράι, ιστορίες που κυμαίνονται από τη σάτιρα έως το ψυχολογικό θρίλερ.

Οι δημιουργοί Αμπισέκ Τσόμπι και Σρίτζιτ Μουκερτζί είναι πολυβραβευμένοι, όπως είναι και ο σκηνοθέτης Βάσαν Μπάλα, που έφτασε ως και τις Κάννες.

Ο Σατιατζίτ Ράι σκηνοθέτησε δεκάδες ταινίες, έγραψε όμως πολύ, μυθιστορήματα και διηγήματα. Τέσσερις μικρές και διαχρονικές ιστορίες του προσαρμόστηκαν για την τηλεόραση, ξεχειλίζοντας συναίσθημα, μαύρο χιούμορ και ανατροπές.

Ο Σατιατζίτ Ράι έχει εμπνεύσει σκηνοθέτες και σκηνοθέτες στα πέρατα του κόσμου, αφήνοντας κληρονομιά το ίδιο το ινδικό σινεμά. Οι νέοι δημιουργοί σεβάστηκαν απόλυτα το έργο του δασκάλου και εύχονται, όπως λένε, το τελικό αποτέλεσμα να είναι τόσο ωραίο όσο ήταν και η παραγωγή του.

Παίζουν σημαντικοί ινδοί ηθοποιοί, καθώς πρόκειται για μια σειρά κόσμημα για το κανάλι. Αλλά και την ίδια την παγκόσμια τηλεόραση.