Η 2η σεζόν της πολυαναμενόμενης σκανδιναβικής σειράς, Ragnarok έκανε πρεμιέρα χθες με 6 ολοκαίνουργια επεισόδια, τα οποία μας έδωσαν μία ακόμη απολαυστική σεζόν, στην οποία θεοί και γίγαντες έρχονται για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι.

Όπως σημειώνει το Lordoftheseries.gr η 2η σεζόν ξεκινά αμέσως μετά τα γεγονότα της 1ης σεζόν και την μάχη του Magne με τον Vidar. O Magne συνειδητοποιεί πολύ γρήγορα ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους γίγαντες μόνος του και προσπαθήσει να στρατολογήσει άλλους ανθρώπους-ενσαρκώσεις θεών της σκανδιναβικής μυθολογίας προκειμένου να ετοιμαστεί για την επικείμενη μάχη. Η εισαγωγή νέων χαρακτήρων αλλά και περισσότερων στοιχείων της σκανδιναβικής μυθολογίας είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα λατρέψετε καθώς ακόμη και αν δεν είστε γνώστες της σκανδιναβικής μυθολογίας, η σειρά έχει φροντίσει για αυτό.

Μπορεί η μάχη των θεών και των γιγάντων να είναι το επίκεντρο της πλοκής, η σειρά όμως δεν ξεχνάει να μας υπενθυμίζει τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή της Edda και για τα οποία όπως θα δούμε ευθύνεται η οικογένεια Jutul. To Ragnarok σίγουρα μας υπενθυμίζει πως η απερισκεψία των ανθρώπων απένταντι στο περιβάλλον, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες. Για ακόμη μία φορά επίσης τα μαγευτικά τοπία αυτής της μικρής πόλης είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα ξεχωρίσετε, με την σκηνοθεσία της σειράς να είναι αρκετά καλή όπως και στην προηγούμενη σεζόν.

Το σενάριο της 2ης σεζόν είναι σίγουρα από τις μεγάλες εκπλήξεις, καθώς όπως θα δείτε, η σειρά εξερευνά πιο σκοτεινά στοιχεία της σκανδιναβικής μυθολογίας, με ορισμένες μοντέρνες πινελιές που σίγουρα βοηθούν στο να προσαρμοστεί η υπόθεση στην κοινωνία του σήμερα. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων χαρακτήρων ήταν κάτι που νομίζω το χρειαζόταν η σειρά και η 2η σεζόν δικαίως μας το έδωσε. Πολλές ανατροπές, νέες συμμαχίες αλλά και περισσότερη δράση, είναι λίγα από τα στοιχεία που καθιστούν την 2η σεζόν ακόμη πιο δυνατή από την 1η.

H 2η σεζόν του Ragnarok απέδειξε πως η σειρά έχει μέλλον και σίγουρα αυτή η αργή εξέλιξη των χαρακτήρων στην 1η σεζόν, συνέβαλε στην μεγαλύτερη ανάπτυξη τους στην 2η. Οι μυθολογικές πληροφορίες στην αρχή κάθε επεισοδίου βοηθούν κατά την γνώμη μου το κοινό καθώς γνωρίζεις σε ποιο μυθολογικό στοιχείο θα επικεντρωθεί το επεισόδιο χωρίς να προκαλεί χάος.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν αρκετά καλές, με τον Jonas Strand Gravli στον ρόλο του Laurits για εμένα να κλέβει την παράσταση. Το Ragnarok αποδεικνύει πως δεν χρειάζεσαι πολλά εφέ και ακριβή παραγωγή για να πεις μία ιστορία με μυθολογικό περιεχόμενο. Η 2η σεζόν είναι πιο σκοτεινή και νομίζω θα την απολαύσετε πολύ αν σας άρεσε και η 1η. Επίσης για ακόμη μία σεζόν σας προτείνω να την δείτε στα νορβηγικά!