Έφτασε η στιγμή του αποχαιρετισμού, μιας σειράς ορόσημο για την τηλεόραση. Ύστερα από 15 χρόνια πορείας, το “Supernatural” τελειώνει και ένα κεφάλαιο κλείνει έπειτα από 326 επεισόδια.

Όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr αποτελεί την μακροβιότερη sci-fi τηλεοπτική σειρά με εκατομμύρια φανατικό κοινό ανά τον κόσμο. Μετράει δεκάδες, ίσως εκατοντάδες Conventions από το 2006 μέχρι το 2020. Επιπλέον, ο Δήμαρχος του Austin στο Texas, καθιέρωσε, το 2018, την 23η Ιουνίου ως “Supernatural Day” μιας και οι Jensen Ackles και Jared Paradalecki είναι κάτοικοι της πόλης. Χιλιάδες fanarts, ζωγραφιές, fanfics, κάποια πιο extreme από άλλα. Αδιαμφισβήτητα, η σειρά είχε από τα πιο παθιασμένα fandoms.

Δυστυχώς, δε θα μπορούσαμε να εμβαθύνουμε σε 15 σεζόν μέσα σε ένα άρθρο μερικών παραγράφων, οπότε θα αρκεστούμε σε ένα review αφιερωματικό και αποχαιρετιστήριο.

Μια μητέρα νεκρή και ένας πατέρας σε κίνδυνο ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει το ταξίδι των κυνηγών αδερφών Dean και Sam Winchester το 2005 στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Ο τίτλος της σειράς συνάδει άρτια με το περιεχόμενο. Οποιοδήποτε υπερφυσικό και μυθολογικό ον θα μπορούσαμε να φανταστούμε, έκανε το πέρασμά του από τη σειρά. Τα δύο αδέρφια κλήθηκαν ανά τα χρόνια να αντιμετωπίσουν μικρούς αλλά και μεγάλους villains. Φυσικά, είναι αδύνατον μια σειρά που τρέχει επί μια 15ετία, να μην κάνει τη λεγόμενη “τηλεοπτική κοιλιά”, όμως κάπως κατάφερνε πάντα να επανέρχεται σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Μας χάρισε επικές σκηνές μάχης, εντυπωσιακά εφέ και πανέμορφη σκηνογραφία, από τα μίνι opening credits μέχρι και τις τελευταίες σκηνές των επεισοδίων, που συνήθως θα πετύχετε να αδέρφια να χάνονται με την Impala τους, σε μια νέα διαδρομή.

Η τελευταία σεζόν εστιάζει πολύ στις διαπροσωπικές σχέσεις και στο να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς με γνώριμα πρόσωπα από το παρελθόν. Τα αδέρφια Winchester πρέπει να δώσουν μια τελευταία μάχη, για να νικήσουν τον πόλεμο, με τους κατάλληλους συμμάχους στο πλευρό τους.

Αν είσαι λάτρης του υπερφυσικού, είναι μια σειρά που επιβάλλεται να έχεις στη λίστα σου. Μπορεί να είναι αρκετές σεζόν και αρκετά επεισόδια, αλλά εν μέσω καραντίνας, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να περάσουν οι μέρες χωρίς να το καταλάβεις!

Εμείς αποχαιρετούμε το “Supernatural” με το τραγούδι-σύμβολο, που θα μας το θυμίζει για πάντα και την αγαπημένη μας ατάκα από την σειρά:

“Family don’t end with blood!”