Η έξοδος στο κέντρο για νόστιμα μεζεδάκια με τους φίλους, πάντα αποτελεί καλή επιλογή.

Αυτήν την φορά προτιμήστε τα μοντέρνα καφενεία της Αθήνας, που συνδυάζουν με έναν τρόπο αρμονικά το παλιό με το καινούριο και την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική.

Σερσέ λα Φαμ

Με αισθητική γαλλικού μπιστρό στην πιο ελληνική εκδοχή του, το Σερσέ Λα Φαμ (Μητροπόλεως 46) σερβίρει παραδοσιακούς και νόστιμους μεζέδες από διάφορα σημεία της Ελλάδας στα ρετρό τραπεζάκια του, τόσο στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Ό,τι και να επιλέξετε συνοδέψτε ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή, ενώ για το τέλος προτιμήστε έναν ελληνικό στη χόβολη με λουκουμάκι, όπως παλιά.

Κούπα Libre

Με όνομα που παραπέμπει σε καφέ και ποτό ταυτόχρονα, το Κούπα Libre στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών (νο 19) στο Θησείο έχει πολύπλευρη «προσωπικότητα», καθώς από το πρωί μέχρι το απόγευμα λειτουργεί ως new age καφενείο, ενώ το βραδάκι μετατρέπεται σε χαλαρό μπαράκι. Εδώ, λοιπόν, δίνεται έμφαση στον καφέ, ενώ στον κατάλογό του θα βρει κανείς σπιτική λεμονάδα, ψαγμένες ποικιλίες τσαγιού και πληθώρα σε σοκολάτες. Το μεσημεράκι μέχρι το απόγευμα σερβίρει μεζεδάκια συνοδεία τσίπουρου ή ούζου.

Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ

Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 15) στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ υποδέχεται τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού. Ένα σύγχρονο αστικό καφενείο, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε μέσα στην περίοδο της κρίσης, ως μια δημιουργική συνεργασία που έρχεται να αναδείξει την ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με ξεχωριστές fine drinking εμπειρίες.

Εμπνευσμένοι μεζέδες και παραδοσιακά εδέσματα, πιάτα to share και ορεκτικά που θα μπορεί να επιλέξει κανείς από έναν πληθωρικό δίσκο, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που δεσπόζουν στην κάρτα, στην οποία πρωταγωνιστούν η έμπνευση του καταξιωμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη και η αγάπη για την αυθεντικότητα.

Προσεκτικά επιλεγμένα αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, ποιοτικά spirits και η θρυλική πλέον έμπνευση της ομάδας των Τhe Clumsies, Theory Bar & More, Odori Vermuteria Di Atene, Frater & Soror και Senios στα cocktails συνθέτουν ένα μοναδικό μενού που θα πλαισιώσει ιδανικά τις γευστικές προτάσεις.